Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Κύπρος: Οκταήμερη κράτηση των υπόπτων για τη δολοφονία Χατζηκωστή


Την οκταήμερη κράτηση των τριών υπόπτων για τη δολοφονία του Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» Άντη Χατζηκωστή, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, διέταξε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Οι τρεις ύποπτοι είναι οι Ανδρέας Γρηγορίου, Θεοφάνης Χατζηγεωργίου και Κώστας Προεστού, όλοι από τη Λευκωσία, ηλικίας 30, 33 και 37 ετών αντίστοιχα.

Ο ανακριτής της υπόθεσης Θωμάς Ευθυμίου ανέφερε ότι η Αστυνομία έχει στην κατοχή της τρεις μαρτυρίες που φέρεται να συνδέουν τους υπόπτους με τη δολοφονία.

Σύμφωνα με την πρώτη μαρτυρία, οι τρεις ύποπτοι μεταξύ των ημερομηνιών 21 και 24 Δεκεμβρίου κινούνταν ύποπτα στην περιοχή του εγκλήματος και φέρεται να εκμυστηρεύτηκαν ότι θα δολοφονούσαν στέλεχος του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα.

Η δεύτερη μαρτυρία αναφέρει ότι οι τρεις ύποπτοι φέρονται να αποκάλυψαν σε κάποιο άτομο ότι θα έκαναν μια δουλειά και θα έπαιρναν πολλά λεφτά.

Κατά την τρίτη μαρτυρία, οι δύο από τους υπόπτους εκμυστηρεύτηκαν σε άλλο άτομο μετά τη δολοφονία ότι διέπραξαν το φόνο.

Στην κατοχή της Αστυνομίας βρίσκονται διάφορα τεκμήρια, τα οποία έχουν παραληφθεί για περαιτέρω εξετάσεις όπως γάντια, όπλα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, καθώς και τα αποτελέσματα των εξετάσεων του κομματιού του κράνους που βρέθηκε κοντά στη σκηνή του εγκλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου