Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

«Δεν μιλούσα για τη σχέση μου με τον Γιώργο για να μην τον εκθέσω»



Συνέντευξη στη Νικολέτα Μακρή 

Της αρέσει το «Πολύ μπλα μπλα» και τα καταφέρνει για τρίτη συνεχή χρονιά μια χαρά.Η Φαίη Σκορδά σχολιάζει καθημερινά την επικαιρότητα με τον δικό της τρόπο από τη συχνότητα του Alter έχοντας στο πλευρό της την ομάδα της που δεν την αποχωρίζεται ποτέ. Η εκρηκτική τηλεπαρουσιάστρια μιλάει στο «Kolonaki-Press» για την μέχρι τώρα πορεία της εκπομπής της, την σχέση της με τον Γιώργο Λιάγκα, τους πολύτιμους συνεργάτες της, τον Θέμο, αναπολώντας παράλληλα τα φοιτητικά της χρόνια στην Ιταλία. 

Αληθεύει ότι όταν ήσουν μικρή εκφωνούσες μπροστά στον καθρέφτη δελτία ειδήσεων ; 

Η αλήθεια είναι ότι μπροστά στον καθρέφτη έκανα τα μεσημεριανά δελτία !Τo κεντρικό όμως δελτίο το εκφωνούσα μπροστά στις ξαδέρφες μου, τους παππούδες μου και όποιον θεωρούσα εύκολο θύμα. Απαιτούσα προσοχή και συγκέντρωση από το κοινό μου και αν δεν πειθαρχούσαν το ξανάρχιζα όλο το κείμενο από την αρχή. 

Τι θυμάσαι πιο έντονα από την εποχή που σπουδάζες στην Ιταλία; 

Συγκεκριμένες εικόνες που σαν φωτογραφίες μου έρχονται συχνά στο μυαλό μου. Τις πανέμορφες πλατείες της Bologna και τα πρωινά στα γνωστά φοιτητικά στέκια στη Via delle Belle Arti,τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου που τη θυμόμουν μόνο σε περίοδο εξεταστικής ,μια ταβέρνα που μαζευόμασταν γυναικοπαρέες τα ξημερώματα μετά το διάβασμα για φαγητό, τα διάφορα σόου που χάζευα με τις ώρες στη μέση του δρόμου από ερασιτεχνικές ομάδες ,τις μυρωδιές της πόλης που έχει πάντα ομίχλη, τις κυριακάτικες βόλτες στους Colli Bolognesi…Ατελείωτες αναμνήσεις. Δεν έχω ξαναπάει από τότε που αποφοίτησα .Ελπίζω να κάνω αυτό το ταξίδι σύντομα και να το συνδυάσω με κάτι καλό στη ζωή μου. 

Αλήθεια η θεατρολογία πως προέκυψε ; 

Σπούδασα Φιλοσοφία Θεάματος με ειδικότητα στο Θέατρο η οποία στην Ελλάδα αναγνωρίζεται ως Θεατρολογία. Το λέω γιατί είναι μια πολύ ιδιαίτερη σχολή με εναλλακτικές επιλογές, μοναδική στην Ευρώπη. Και αυτό το «μοναδική»όταν μου το είπε ο αδερφός μου(που ήδη σπούδαζε στην Ιταλία)μου έκανε κλικ. Για να σου πω την αλήθεια απογοητεύτηκα στην αρχή γιατί περίμενα μαθήματα υποκριτικής, χορού και τέτοια. Στο πρώτο όμως μάθημα κατάλαβα ότι με περίμεναν δύσκολα χρόνια θεωρίας και μελέτης. Το πάλεψα όμως και ευτυχώς τα κατάφερα. Πήρα το πτυχίο μου μέσα σε πέντε σχεδόν χρόνια .Σε μία σχολή (Φιλολογία και Φιλοσοφία) όπου έχει την έδρα του ο Ουμπέρτο Έκο. Για το μάθημα της Ιστορίας της Ραδιοτηλεοπτικής Γλώσσας, έκανα την εργασία μου στον Ανδρέα Μικρούτσικο ενώ την πτυχιακή μου στην Μελίνα Μερκούρη. Οξύμωρες επιλογές για διχασμένες προσωπικότητες ,σαν εμένα. 

Είσαι ικανοποιημένη από την μέχρι τώρα πορεία της εκπομπής ; 

Πολύ !Αυτό δεν σημαίνει ότι επαναπαυόμαστε και ότι δεν προσπαθούμε κάθε μέρα για το καλύτερο. Μην ξεχνάς ότι είμαστε το πιο νεαρό σε ηλικία μεσημεριανό και έχουμε διεκδικήσει πολλές φορές την πρωτιά. Στόχος μας είναι να κάνουμε καλές εκπομπές και να εξελίξουμε τη μεσημεριανή ζώνη. Βάλαμε πολύ τηλεοπτικό ρεπορτάζ ,πρώτοι αναδείξαμε τα νούμερα τηλεθέασης, ανοίξαμε «μπαούλα» σπουδαίων προσωπικοτήτων και μας υποδέχτηκαν στο χώρο τους άνθρωποι που παλιότερα δεν θα περνούσε από το μυαλό τους να δώσουν συνέντευξη σε μεσημεριανή εκπομπή. Είμαι χαρούμενη γιατί όλοι μας επιθυμούμε να μπαίνουμε καθημερινά στα σπίτια των τηλεθεατών. 

Δίνεις βάση στα νούμερα της AGB ; Σε επηρεάζουν ; 

Τα νούμερα της AGB είναι ένας σωστός χάρτης που αν ξέρεις να τον διαβάζεις σωστά σε βοηθάει να προσανατολιστείς . Με επηρεάζει ο κόσμος και αυτά που μου λένε κάθε μέρα. Τα νούμερα είναι εργαλείο στα χέρια των διευθυντών και για μένα είναι μέτρο συμπάθειας ,αγάπης και διαχρονικής σχέσης. 

Σε ενοχλεί που κάποιοι αποκαλούν τις εκπομπές σαν το «Πολύ Μπλα Μπλα», τηλεοπτικά σκουπίδια ; 

Δικαίωμα στην κριτική έχουν όλοι. Μέχρι στιγμής πάντως τέτοια κριτική για το «Πολύ Μπλα Μπλα» δεν έχει υπάρξει. Έχουν κριτικάρει τον τρόπο που έχω διαχειριστεί ένα θέμα αλλά αυτό νιώθω ότι γίνεται καλοπροαίρετα, όπως κι εμείς μέσα από την εκπομπή μας κάνουμε κριτική σε άλλα πρόσωπα . 

Πως θα χαρακτηρίζες την εκπομπή σου ; 

Καθημερινό magazino, με ίντριγκα ,επικαιρότητα, κουίζ, χιούμορ, κακιούλες, συνεντεύξεις και αφιερώματα. Ό,τι έχει ανάγκη να δει κάποιος χαλαρά από τον καναπέ του στις 12 .35 ή στο μεσημεριανό τραπέζι μετά τις 2.00.Η εκπομπή ξεκινάει στις 12.35 και τελειώνει μετά τις 3.30.Είμαστε ό,τι είναι κι ένα πρωινό! 

Ποιον ξεχωρίζεις περισσότερο από τους συνεργάτες σου και γιατί; 

Τους ξεχωρίζω όλους αλλά για διαφορετικούς λόγους. Τη Νανά Παλαιτσάκη για το δυναμισμό της, τη δικαιοσύνη της και τα εύστοχα σχόλια. Τον Στάθη Παπούλια για την ευαισθησία του ,που ξέρει να την κρύβει καλά και τον ξεχωριστό τρόπο που έχει να πετάει τις κακίες του. Τον Άγγελο Πυριόχο για το χιούμορ του ,την καυστική του πένα ,το μπαούλο του και τις αμέτρητες ιστορίες . Την Σταματίνα Τσιμτσιλή για τα κουτάκια της AGB,την ευαισθησία της και γιατί ξέρει να είναι φίλη .Την Ρούλα Κουσκουρή για τον επαγγελματισμό της, το πόσο καλή ρεπόρτερ είναι και γιατί μπορεί να εκνευρίσει όλους τους υπόλοιπους με μια της ατάκα!!! Εκτιμώ και τους αφανείς ήρωες που είναι πίσω από τις κάμερες. Ο Στρατής Λιμνιός έχει την επιμέλεια της εκπομπής και η Γωγώ Σαμπάνη το συντονισμό. Η Άντζελα Βέργη ,ο Γιώργος Πράτανος και ο Τάσος Θεοδώρου συμπληρώνουν την επιτελική ομάδα .Ο Που - Ρου (τον τελευταίο καιρό κυκλοφορεί με ψευδώνυμο),ο Θωμάς Μαγδαληνός, η Χρύσα Βασιλακοπούλου, η Έλενα Πολυκάρπου, η Φωτεινή Λασπά ,η Δήμητρα Καρλιάμπα, η Σοφία Μανουσακίδου, η Τζούλια Χρηστίδου, η Βίκυ Μπουζούνη, ο Κώστας Θεοδώρου ,η Νέτη Φίλια, η Πένυ Αγοραστού και ο Μπάμπης Πετράκης είναι οι μάχιμοι ρεπόρτερ της εκπομπής. 

Έχει συμβεί ποτέ κάποιο απρόοπτο κατά τη διάρκεια της εκπομπής ; 

Πολλές φορές αλλά σε κάθε περίπτωση τα «απόκρυφα» της εκπομπής προστατεύονται! Είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που κυκλοφορούν μόνο στο διαδίκτυο. Τώρα πέφτω συνεχώς χωρίς να υπάρχουν εμπόδια, μπερδεύω τα χαρτιά μου και άλλα τέτοια που είναι καλό να μην τα ξέρουν οι ανταγωνιστές μας και μας χτυπούν σε αδύνατα σημεία!!! 

Με ποιο βίντεο του Θέμου που να αφορά την Φαίη Σκορδά έχεις γελάσει περισσότερο ; 

Γελάω με τα βιντεάκια του Θέμου που απ’ ότι γνωρίζω τα επιμελείται ο Βαγγέλης Περρής και ξέρω ότι είναι σε κόντρα με τον Θέμο γιατί ο Βαγγέλης στηρίζει εμένα κι ο Θέμος την Μαριέττα. 

Θα μπορούσαν να συμβιώσουν δύο άνθρωποι που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε εκπομπές; 

Αρκεί στο σπίτι να πηγαίνουν πάντα σε διαφημίσεις….Και να μην κάνουν «κοιλιά»!!! 

Σε έχουν ρωτήσει πολλές φορές για την σχέση σου με τον Γιώργο Λιάγκα. Εξακολουθεί να παραμένει μόνο φιλική ή έχουμε χάσει επεισόδια ; 

Έχετε χάσει επεισόδια… Έχω δηλώσει επισήμως ότι η σχέση μας διαρκεί ένα χρόνο ,αλλά θέλαμε πρώτα και οι δύο να νιώσουμε σίγουροι. Για να σου πω την αλήθεια δεν το λέγαμε για να μην τον εκθέσω! 

Πως σχολιάζεις την μεταγραφή του Γιώργου Λιάγκα από τον ενημερωτικό τομέα στον ψυχαγωγικό ; 

Όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής ήταν μια έξυπνη κίνηση. 

Αν σου δινόταν η ευκαιρία θα τολμούσες ποτέ να «μεταπηδήσεις» από την ψυχαγωγία στην ενημέρωση ; 

Εξαρτάται από το κανάλι που θα μου έκανε την πρόταση.. 

Τις συμβουλές ποιων ανθρώπων εμπιστεύεσαι περισσότερο ; 

Έχω μάθει να ακούω τους άλλους και είμαι ανοιχτή σε συμβουλές. Μπορώ πια και διαχωρίζω ποιοι μου μιλάνε κακοπροαίρετα και ποιοι καλοπροαίρετα. Όλα εξαρτώνται από τον τρόπο που επεξεργαζόμαστε αυτά που ακούμε. Είμαι τυχερή πάντως γιατί δίπλα μου έχω ανθρώπους που με σέβονται, μ΄ αγαπούν και δουλεύουν ασταμάτητα χωρίς να σκέφτονται το ωράριο. Αυτό που έχω μάθει είναι ότι οι άνθρωποι σε αγαπούν όταν κι εσύ τους αγκαλιάζεις. 

Τι σου έχει διδάξει η τηλεόραση όλα αυτά τα χρόνια ; 

Ότι το γυαλί της τηλεόρασης ,τα φώτα και το μακιγιάζ δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια από τους τηλεθεατές… 

Σε ποιους ανθρώπους οφείλεις ένα μεγάλο ευχαριστώ ; 

Στην οικογένεια μου, στον Γιώργο Ζώη, γενικό Διευθυντή του ΤV Μακεδονία που με πίστεψε από την πρώτη στιγμή και με βοήθησε. Στη Ζήνα Κουτσελίνη για την ευκαιρία που μου έδωσε και για τη μεγάλη στήριξη της αυτά τα τρία χρόνια.

Από: http://www.kolonaki-press.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου