Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Παγκόσμιο Συνέδριο Ρομποτικής Χειρουργικής στην Ελλάδα


Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί το 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ρομποτικής Χειρουργικής (MIRA 2011), όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο των εργασιών του 4ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ρομποτικής Χειρουργικής (MIRA 2009) που πραγματοποιήθηκε στο Κεμπέκ του Καναδά με τη συμμετοχή ιατρών διεθνούς φήμης όλων των ειδικοτήτων.

Η διοργάνωση και προεδρία του 6ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ρομποτικής Χειρουργικής ανατέθηκε στον κ. Κ. Κωνσταντινίδη, πρόεδρο της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής.

Η ομάδα του Κ. Κωνσταντινίδη, παρουσίασε στο συνέδριο του Κεμπέκ πρωτοποριακές εργασίες τόσο στην κλινική εφαρμογή όσο και στην έρευνα της ρομποτικής χειρουργικής, και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής, εντύπωση προκάλεσε η πρώτη παρουσίαση παγκοσμίως, ρομποτικής αφαίρεσης σπάνιου νευρογενούς όγκου της πυέλου σε γυναίκα 37 ετών, με απόλυτη επιτυχία. 

Στο συνέδριο του Κεμπέκ παρέστησαν και αστροναύτες της NASA, οι οποίοι εξήγησαν τη στενή σχέση των διαστημικών προγραμμάτων με τα ρομποτικά συστήματα. 

«Το συνέδριο χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα και από τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού καθηγητών και ερευνητών από Σχολές ηλεκτρολόγων - μηχανολόγων και επιστήμονες ηλεκτρονικών υπολογιστών, γεγονός που δείχνει την ανάγκη συνεργασίας αυτών των ειδικοτήτων με τις ιατρικές και χειρουργικές ειδικότητες για τις περαιτέρω εξελίξεις στον χώρο της ρομποτικής χειρουργικής», προστίθεται στην ανακοίνωση της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου