Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Εξουδετέρωση βόμβας έξω από τράπεζα


Η Οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας εκτιμά η Αντιτρομοκρατική ότι βρίσκεται πιθανότατα πίσω από το παγιδευμένο με τεράστια ποσότητα εκρηκτικών, αυτοκίνητο που εντοπίστηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο παρκινγκ των κεντρικών γραφείων της Citibank στην Κηφισιά.

Τόσο η συνδεσμολογία όσο και η εκρηκτική υλη μοιάζει με τον μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στις 24 Οκτωβρίου στα γραφεία της Shell στο Παλαιό Φάληρο. 

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εκτός από τις φιάλες αποτελούνταν και από ηλεκτρικούς πυροκροτητές, μπαταριές και δυο μηχανικά ρολόγια. Εν τω μεταξύ, το ΙΧ είχε κλαπεί στα μέσα Ιανουαρίου από την Καισαριανή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, την Άμεση Δράση ειδοποίησε στις 4.15 τα ξημερώματα ο φύλακας των εγκαταστάσεων, ο οποίος έκανε λόγο για αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν στο προαύλιο του κτιρίου τρεις άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Πράγματι, οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό και κάλεσαν τους πυροτεχνουργούς, οι οποίοι κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν στις 6:40 το πρωί της Τετάρτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου