Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009

Προβέψεις που...σοκάρουν!


Μέχρι 3,5 εκατ. πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους μέσα στο 2009 εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Σύμφωνα με την πρώτη μηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αγορά εργασίας στην ΕΕ, "περαιτέρω χειροτέρευση σε ό,τι αφορά την αγορά εργασίας προβλέπεται για τους επόμενους μήνες με τη συνολική απασχόληση να μειώνεται κατά 1,6%, ή περίπου 3,5 εκατ. θέσεις εργασίας".

Η ανεργία στο χώρο τον "27", η οποία υπολογίζεται σε 7% επί του οικονομικά ενεργού πληθυσμού το 2008, αναμένεται να ανέλθει στο 10% μέχρι το τέλος του 2010, σύμφωνα με την έκθεση. 

Οι επιπτώσεις από την κρίση αναμένεται να επηρεάσουν περισσότερο το μεταλλουργικό τομέα, την αυτοκινητοβιομηχανία, τον τομέα των logistics και τον χρηματοπιστωτικό τομέα. 


Όμως, η μείωση της απασχόλησης σε αυτούς τους τομείς αναμένεται να αντισταθμιστεί, σε κάποιο βαθμό τουλάχιστον, από την ελαστικότητα του τομέα της λιανικής, ο οποίος συνεχίζει να δημιουργεί "σημαντικό" αριθμό θέσεων εργασίας, σύμφωνα με την έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου