Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

To Facebook επέστρεψε στους παλιούς όρους λειτουργείας!!


Μετά από διαμαρτυρίες χιλιάδων χρηστών η ιστοσελίδα κοινωνική δικτύωσης Facebook ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στους παλιούς όρους λειτουργίας.

Τους χρήστες περιμένει σήμερα ένα μήνυμα το οποίο εξηγεί ότι οι όροι λειτουργίας δεν θα αλλάξουν μέχρι να εξεταστούν οι ενστάσεις και οι αντιρρήσεις των χρηστών
Οι όροι λειτουργίας βρίσκονται συνήθως στο κάτω μέρος των ιστοσελίδων και αναφέρουν αναλυτικά πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους ιδιοκτήτες τους, τα στοιχεία των χρηστών ή των μελών.


Το όλο θέμα ξεκίνησε όταν το Facebook, το οποίο έχει περισσότερα από 150 εκατομμύρια ενεργά μέλη, αφαίρεσε από τους όρους λειτουργίας μια πρόταση που έλεγε ότι η ιστοσελίδα δεν θα χρησιμοποιούσε τις πληροφορίες ενός χρήστη σε περίπτωση που αυτός έκλεινε το λογαριασμό του. 


Η πρόταση αντικαταστάθηκε με το εξής: "Μπορείτε να σβήσετε το περιεχόμενο του λογαριασμού σας...αλλά αναγνωρίζετε ότι η εταιρεία μπορεί να διατηρεί αντίγραφα του περιεχομένου".


Μετά από αυτή την εξέλιξη, χιλιάδες χρήστες του Facebook αφαίρεσαν πληροφορίες ή έκλεισαν τους λογαριασμούς τους, ενώ πάνω από 64.000 μπήκαν στο γκρουπ "The People Against the new Terms of Service".


Τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της ιστοσελίδας Mark Zuckerberg, προσπάθησε να αμβλύνει την κόντρα λέγοντας ότι "φιλοσοφία της εταιρείας είναι ότι οι πληροφορίες ανήκουν στους χρήστες, οι οποίοι έχουν τον απόλυτο έλεγχο".


Οι χρήστες δεν έμειναν ικανοποιημένοι και έτσι το Facebook αναγκάστηκε να επιστρέψει στους προηγούμενους όρους λειτουργίας. 


Όπως τόνισε στο Blog του ο Mark Zuckerberg, δεν ήταν στις προθέσεις της εταιρείας να κάνει τους ανθρώπους να αισθανθούν άβολα για όσα δημοσιεύουν στο Facebook και επανέλαβε ότι "είναι ξεκάθαρο πως η ιστοσελίδα δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να εκμεταλλευτεί τις πληροφορίες που δημοσιεύονται από τους χρήστες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου