Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Μπαράζ επιθέσεων στην Αθήνα!


Δέκα επιθέσεις με βόμβες μολότωφ και γκαζάκια εξαπέλυσαν άγνωστοι σε διάστημα περίπου 20 λεπτών τα ξημερώματα της Τρίτης στην Αθήνα. Στο στόχαστρο των επιθέσεων, που εκδηλώθηκαν περίπου στις 2 τη νύχτα, βρέθηκαν κυρίως υποκαταστήματα τραπεζών και αυτοκίνητα. 
Φθορές υπέστησαν η Εθνική Τράπεζα στα Σπάτα, η Eurobank και η Aspis στο Χολαργό, η Eurobank στο Κορωπί, η Πειραιώς στο Ηράκλειο, αντιπροσωπεία της Mercedes στη Μεταμόρφωση, ένα διπλωματικό όχημα της πρεσβείας του Πακιστάν στην Ηλιούπολη, 3 Ι.Χ στο Ελληνικό, ένα Ι.Χ εταιρείας security στο Γαλάτσι, 3 βαν της ΔΕΗ στο Παλιό Φάληρο, τα ΕΛΤΑ στην Ομονοια και Ι.Χ στο Παγκράτι.  

Το βράδυ της Δευτέρας, στη Θεσσαλονίκη, άγνωστοι έριξαν γκαζάκια...
... στα γραφεία πέντε πολιτικών. Πρόκειται για τα γραφεία του Υφυπουργού Εσωτερικών, Κώστα Γκιούλεκα, στην οδό Αγίας Σοφίας 5, του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ νομού Σερρών, Στάθη Κουτμερίδη, στην οδό Βασ. Ηρακλείου 11, του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Ορφανού και του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Γαλαμάτη στην οδό Ι. Δραγούμη 43, όπως επίσης και του πρώην υπουργού και του προέδρου της «Δημοκρατικής Αναγέννησης», Στέλιου Παπαθεμελή, στην οδό Ερμού 55, που εκείνη την ώρα, μαζί με τους συνεργάτες του ήταν στο χώρο, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.
Οι δράστες τοποθέτησαν επίσης εμπρηστικό μηχανισμό με γκαζάκια στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, στην οδό Αγίας Σοφίας 16, που δεν εξερρά
γη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου