Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Παραδέχτηκε την ενοχή του...


Στη διάρκεια της δίκης που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, ο Φριτζλ είχε δηλώσει ένοχος για αιμομιξία με την κόρη του Ελίζαμπετ, με την οποία απέκτησε επτά παιδιά, κατά την έναρξη της δίκης την Δευτέρα, αλλά είχε αρνηθεί την κατηγορία της ανθρωποκτονίας για το ένα από τα επτά παιδιά που πέθανε αμέσως μετά τη γέννησή του, καθώς και την κατηγορία της αιχμαλωσίας.

Ο κατηγορούμενος κρατούσε την κόρη του κλεισμένη σε ένα κελάρι, το οποίο είχε κατασκευάσει για το σκοπό αυτό, χωρίς παράθυρα, στο υπόγειο του σπιτιού της οικογένειας.

"Δηλώνω ένοχος για όλες τις κατηγορίες που μου έχουν απαγγελθεί", δήλωσε στο δικαστήριο ο Φριτζλ. Χθες, προβλήθηκε στο δικαστήριο η 11ωρη βιντεοσκοπημένη κατάθεση της Ελίζαμπετ Φριτζλ.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Άντρεα Χάμερ ρώτησε τον Φριτζλ τί τον έκανε να αλλάξει την κατάθεσή του και εκείνος υπέδειξε τη λεπτομερή κατάθεση της Ελίζαμπετ. Η δίκη αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Πέμπτη με την ανάγνωση της ετυμηγορίας.


Ο συνταξιούχος μηχανικός αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τον θάνατο από αμέλεια του νεογέννητου αγοριού, το 1996.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, ο Φριτζλ βίαζε συστηματικά την κόρη του μπροστά στα παιδιά που είχε αποκτήσει μαζί της, στο υπόγειο του σπιτιού, χρησιμοποιώντας την σαν προσωπικό του αντικείμενο. Τα αιχμάλωτα παιδιά δεν είχαν δει ποτέ το φως της ημέρας.

Αναφορικά με την κατηγορία του βιασμού, ο Φριτζλ άλλαξε την κατάθεσή του, "από μερική σε πλήρη ενοχή". Ο Φριτζλ μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου, αυτή τη φορά, χωρίς να σκεπάζει το πρόσωπό του, σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες ημέρες, συνοδευόμενος από δέκα αστυνομικούς και φορώντας και πάλι το ίδιο παράταιρο, γκρι κοστούμι με ένα μπλε πουκάμισο. Αυτή τη φορά δεν επιτράπηκε η φωτογράφηση της δίκης.

Σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα Kurier, η Ελίζαμπετ βρισκόταν την Τρίτη στην αίθουσα του δικαστηρίου και παρακολούθησε μέρος της δίκης.

Ο συνήγορος του Φριτζλ, Ρούντολφ Μάγιερ, δεν δέχτηκε να σχολιάσει την παρουσία του θύματος, είπε όμως ότι υπήρχαν πρόσωπα στο ακροατήριο τα οποία δεν κατονόμασε.

Ο ίδιος κατέθεσε νωρίτερα ότι ο πελάτης του ενδιαφερόταν και φρόντιζε την κόρη και τα παιδιά που απέκτησε μαζί της "σαν μια δεύτερη οικογένεια" παρότι χαρακτήρισε "τερατώδεις" τις πράξεις του.

Οι αποτρόπαιες πράξεις του Φριτζλ ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τον περασμένο Απρίλιο όταν μετέφερε σοβαρά άρρωστη στο νοσοκομείο την 19χρονη Κέρστιν, το μεγαλύτερο από τα παιδιά που απέκτησε με την Ελίζαμπετ στο υπόγειο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου