Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

"Ομηρεία" διευθυντή λόγω απολύσεων!


Εργαζόμενοι σε εργοστάσιο αμερικανικής τεχνολογικής/φαρμακευτικής εταιρείας στη Γαλλία, της 3Μ, πήραν όμηρο τον διευθυντή του σε μια ενέργεια διαμαρτυρίας και διεκδίκησης καλύτερων όρων όσον αφορά τις απολύσεις που σχεδιάζει η διοίκησή της, ανακοίνωσε η αστυνομία στην Ορλεάνη. 

Η διοίκηση της 3M ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 110 από τους 235 υπαλλήλους της στο εργοστάσιο στην Πιτιβιέρ, νότια του Παρισιού, λόγω της μείωσης της ζήτησης.

Ο εκπρόσωπος του συνδικάτου των εργαζομένων στο εργοστάσιο, Ζαν Φρανσουά Καπαρό είπε χαρακτηριστικά ότι
"εάν θέλουν να αναδιοργανώσουν την επιχείρησή τους, να πληρώσουν γι' αυτό".

Παρόμοιο επεισόδιο είχε σημειωθεί σε εργοστάσιο της Sony στη νοτιοδυτική Γαλλία νωρίτερα αυτόν τον μήνα, όταν δεκάδες εργαζόμενο...
... πήραν ως ομήρους τον διευθύνοντα σύμβουλο και τον διευθυντή του τμήματος ανθρώπινων πόρων της Γαλλικής θυγατρικής της Ιαπωνικής εταιρίας διεκδικώντας καλύτερους όρους για τις απολύσεις που είχαν εξαγγελθεί σε αυτό.

 Η Γαλλία είναι η έκτη μεγαλύτερη αγορά για την 3M, εταιρία που δραστηριοποιείται κυρίως στην τεχνολογία. Το 2007, οι πωλήσεις της στη χώρα ξεπέρασαν το 1 δις ευρώ. Απασχολεί 2.800 εργαζομένους στη Γαλλία, σε οκτώ εργοστάσια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου