Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Υψηλές θερμοκρασίες, υγρασία και σκόνη από την Αφρική!


«Από Μάρτη καλοκαίρι…», λέει η παροιμία και κάπως έτσι θα είναι το σκηνικό του καιρού το διήμερο, καθώς ο υδράργυρος θα εκτιναχθεί έως τους 22 βαθμούς κελσίου την Κυριακή. 

Ειδικότερα, ο καιρός θα είναι άστατος το Σαββατοκύριακο, με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, αλλά και νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Θερμές αέριες μάζες, προερχόμενες από την Αφρική, θα έχουν ως αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Μάλιστα, από την έντονη μεταφορά σκόνης από τη Σαχάρα σε πολλές περιοχές θα υπάρξουν λασποβροχές.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, με αραιές νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Νωρίς το πρωί θα επικρατεί περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες, οι άνεμοι σταδιακά θα ενισχυθούν και στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ, ενώ θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας.                                                                                                                                       

Αραιές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών προβλέπουν για την Κυριακή οι μετεωρολόγοι, ενώ οι άνεμοι θα είναι νότιοι 5-7 μποφόρ και στα πελάγη 8 μποφόρ. Συνθήκες που ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα άνοδο και αναμένεται να φθάσει έως τους 22 βαθμούς.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου