Σάββατο, 28 Μαρτίου 2009

Θανατηφόρα η πλημμύρα, όταν κατάρευσε το φράγμα στην Ινδονησία!


Ο αριθμός των θυμάτων από τις πλημμύρες που προκάλεσε το ρήγμα και τελικά η κατάρρευση ενός φράγματος στα προάστια της πρωτεύουσας της Ινδονησίας αυξήθηκε στους 77 νεκρούς και οι αρχές συνεχίζουν να αναζητούν άλλους 100 ανθρώπους οι οποίοι εξακολουθούν να αγνοούνται, δήλωσαν αξιωματούχοι σήμερα Σάββατο.

Στις σωστικές προσπάθειες, πέραν των εκατοντάδων διασωστών, λαμβάνουν μέρος και εθελοντές, σύμφωνα με αξιωματούχους.
Το φράγμα Σίτου Γκιντούνγκ, που χρονολογείται από την εποχή της Ολλανδικής αποικιοκρατικής επικυριαρχίας, κατέρρευσε νωρίς την Παρασκευή.
"Ο απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω καθώς οι αρχές επικεντρώνονται πλέον στο να βρουν τους αγνοούμενους", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Καταστροφών Πριγιάντι Καρντόνο.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν υπερχείλιση, ρήγμα και τελικά την κατάρρευση του φράγματος, με αποτέλεσμα τόνοι νερού και λάσπης να πλήξουν...
... μια πυκνοκατοικημένη περιοχή. Τουλάχιστον 300 σπίτια ισοπεδώθηκαν και άλλα 200 πλημμύρισαν, σύμφωνα με τον Καρντόνο.
Πάνω από 500 αστυνομικοί και άνδρες του στρατού "χτενίζουν" την περιοχή για επιζώντες, σύμφωνα με τον Κρισνάντα Ντουιλακσάνα, εκπρόσωπο της αστυνομίας στην Τζακάρτα.

Αν και οι κατολισθήσεις και οι πλημμύρες είναι σχετικά συχνές στην διάρκεια της περιόδου των βροχών στην Ινδονησία, η χθεσινή καταστροφή αποδίδεται σε ένα συνδυασμό των έντονων καιρικών φαινομένων και της κακής συντήρησης του φράγματος, σύμφωνα με αξιωματούχους. Επί χρόνια, κρίσιμης σημασίας υποδομές συντηρούνται στην καλύτερη περίπτωση πλημμελώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου