Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Ζει ένα δράμα...


Ο Ρικ Γουάγκονερ, του οποίου την παραίτηση από την προεδρία της General Motors απαίτησε ο Λευκός Οίκος, θα αποχωρήσει από το τιμόνι της αυτοκινητοβιομηχανίας με μία επιταγή 20 εκατ. δολαρίων.

Το ποσό αυτό ανταποκρίνεται "στην σύνταξη κι άλλα στοιχεία της μισθοδοσίας του σε διάφορα επίπεδα, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί έως την 31η Δεκεμβρίου κατά τα 32 χρόνια της θητείας του στη General Motors", δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας Ρενέ Ρασίντ-Μερίμ.

Η ίδια τόνισε πως το τελικό ποσό της επιταγής μπορεί να είναι και υψηλότερο, καθώς ο Γουάγκονερ ενδέχεται να επωφεληθεί κι άλλων πλεονεκτημάτων, που απορρέουν από τη θέση του. "Αυτό δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη", τόνισε η ίδια.

Κι όλα τούτο εις πείσμα των προσπαθειών που καταβάλλει η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα για να περιορίσει σημαντικά τις διάφορες αμοιβές και τα επιδόματα, όπως και τα εφ’ άπαξ συνταξιοδότησης που συμφωνούνται με τους διοικητές των εταιρειών που υποστηρίζονται οικονομικά από το αμερικανικό δημόσιο, όπως είναι κι η General Motors.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου