Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Οι έφηβοι λαθρεπιβάτες

Τρεις Κινέζοι έφηβοι ανακαλύφθηκαν και συνελήφθησαν όταν προσπάθησαν να βγουν χωρίς άδεια από τη χώρα κρυμμένοι σε ένα αεροσκάφος Boeing 747 με προορισμό τη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, κρυμμένοι στην οροφή της καμπίνας των επιβατών, αναφέρει σήμερα Τετάρτη η εφημερίδα Νέα του Πεκίνου.

Οι έφηβοι, ένα αγόρι 17 ετών και δυο κορίτσια 16 ετών, ανακαλύφθηκαν από ένα φρουρό της υπηρεσίας ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Πεκίνου την Δευτέρα.

Είχαν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος, της εταιρίας Air China, σε πτήση με προορισμό τη Σαγκάη. Στην διάρκεια της στάσης του αεροσκάφους στο Πεκίνο, εισήλθαν στο χώρο παραμονής του πληρώματος και ανέβηκαν στο χώρο πάνω από την καμπίνα από μια ειδική πόρτα που οδηγεί στην οροφή για τους συντηρητές του αεροσκάφους, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Οι τρεις έφηβοι είχαν αναλυτικές οδηγίες υπό μορφή μηνύματος στα κινητά τους τηλέφωνα, γεγονός που καταδεικνύει ότι είχαν "βοήθεια από μέσα", σύμφωνα με τα Νέα του Πεκίνου.

Κατάγονται από την επαρχία Φούτζιαν, η οποία είναι διαβόητη για ένα δίκτυο λαθρεμπόρων σάρκας, τους "φιδοκέφαλους", που μεταφέρουν παράνομα Κινέζους σε χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου