Τρίτη, 10 Μαρτίου 2009

Περιμένει την έγκριση της Ε.Ε η Marfin, για την Ολυμπιακή σήμερα!


Εντός της ημέρας αναμένεται να δοθεί η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την συμφωνία του Ελληνικού Δημοσίου με τη Marfin Investment Group MIG για την πώληση της Ολυμπιακής.


Μετά την έγκριση της ΕΕ, τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων και στη συνέχεια η συμφωνία κατατεθεί στη Βουλή για κύρωση. 


Συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και συζήτησαν τις εξελίξεις για την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι υπάρχει αρχική συμφωνία των συμβούλων της κυβέρνησης με τους συμβούλους της MIG, η οποία θα τεθεί υπό την κρίση της Διϋπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, αφού προηγουμένως υπάρξει έγκριση από πλευράς ΕΕ για τις διαδικασίες.

Αν τα πράγματα εξελιχθούν, πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα έχουμε μία καινούργια Ολυμπιακή, την οποία δεν θα πληρώνουμε με 350 εκατ. ευρώ το χρόνο, αλλά, αντιθέτως, θα εισπράττουμε 150 εκατ. ευρώ από την εισφορά στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" από το φόρο μισθωτών υπηρεσιών και τις εισφορές στο ΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου