Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Μεξικό: 16 οι νεκροί από τη γρίπη των χοίρων!

Η γρίπη των χοίρων έχει προκαλέσει 16 θανάτους στο Μεξικό, ενώ 50 ακόμη περιπτώσεις θανάτων μελετώνται, καθώς και 943 ασθενείς που μπορεί να μεταδώσουν την ασθένεια, ανακοίνωσε ο Μεξικανός υπουργός Υγείας Χώσε Ανχελ Κόρντοβα.

«Οι θάνατοι τους οποίους επαληθεύσαμε ότι οφείλονταν στον ιό ανέρχονται σε 16, ενώ μελετούμε άλλα 50 περιστατικά θανάτου» δήλωσε ο Κόρντοβα στην τηλεόραση.

Στις ΗΠΑ επιβεβαιώθηκαν επτά κρούσματα της γρίπης των χοίρων, που όμως θεραπεύτηκαν. Τα Αμερικανικά Κέντρα για τον Ελεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών ανακοίνωσαν ότι ο ιός αυτός είναι μια πρωτοφανής ανάμιξη ιών που συνήθως υπάρχουν στους χοίρους, τα πτηνά και τους ανθρώπους.

«Είναι σαφές ότι ανησυχούμε πολύ. Δημιουργήσαμε επιχειρησιακά κέντρα επείγουσας ανάγκης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών Ντέιβ Ντέγκλ. Ο ίδιος σημείωσε ότι οι αμερικανοί αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας διεξάγουν έρευνα για τα στελέχη του ιού και αναμένεται να λάβουν δείγματα που προέρχονται από το Μεξικό, τα οποία θα αναλυθούν σε εργαστήριο της Ατλάντα, στην πολιτεία της Τζόρτζια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου