Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Κατά 60% φθηνότερα τα γραπτά μηνύματα εντός ΕΕ!


Νέες ανώτατες τιμές για τη χρήση κινητών τηλεφώνων στο εξωτερικό αναμένεται να εγκρίνει σήμερα το Ευρωκοινοβούλιο Το κόστος για την αποστολή γραπτών μηνυμάτων μέσω κινητού τηλεφώνου και για την πλοήγηση στο ίντερνετ αναμένεται να μειωθεί μέχρι και κατά 60% για όσους ταξιδεύουν εντός της ΕΕ. 

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα μπορούν να χρεώνουν έως και 11 σεντς ανά μήνυμα περιαγωγής (χωρίς ΦΠΑ , σε σύγκριση με τα 28 σεντς που χρεώνουν σήμερα. Το «κατέβασμα» πληροφοριών σε άλλη χώρα της ΕΕ θα στοιχίζει μέχρι 1 ευρώ ανά megabyte, ενώ τώρα το κόστος είναι 1,68 ευρώ. 

Οι νέες τιμές, εφόσον εγκριθούν από το Ευρωκοινοβούλιο, θα τεθούν σε ισχύ από τον Ιούλιο. Παράλληλα, θα παραταθεί κατά τρία χρόνια (μέχρι το 2012) η ισχύς των μέτρων για τη μείωση των τιμών στις κλήσεις περιαγωγής που είχαν συμφωνηθεί το 2007. 

«Η χρήση του κινητού τηλεφώνου εντός της ΕΕ δεν θα έπρεπε να στοιχίζει αδικαιολόγητα περισσότερο απ’ό,τι στη χώρα μας, είτε είναι για να πραγματοποιούμε κλήσεις, είτε για να στέλνουμε μηνύματα, είτε για να σερφάρουμε στο ίντερνετ», όπως είπε η επίτροπος αρμόδια για τις τηλεπικοινωνίες Βίβιαν Ρέντινγκ.

Το μέτρο έχει εγκριθεί από τους υπουργούς τηλεπικοινωνιών και αναμένεται να υπερψηφιστεί από τους ευρωβουλευτές σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου