Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Έκρηξη ηφαιστείου απειλεί την πανίδα στα Γκαλαπάγκος!


Η έκρηξη του ηφαιστείου Λα Κούμπρε στη νήσο Φερνανδίνα, στο αρχιπέλαγος των Γκαλαπάγκος, απειλεί την πανίδα στο νησιωτικό σύμπλεγμα, το οποίο έχει συμπεριληφθεί στα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς, ανακοίνωσαν οι αρχές του Φυσικού Πάρκου.

«Είναι πιθανόν τα Ιγκουάνα, τόσο της στεριάς, όσο και της θάλασσας, καθώς κι άλλα ζωικά είδη όπως οι θαλάσσιοι λύκοι να πληγούν καθότι η λάβα θα φθάσει έως τη θάλασσα», τονίζει στο ανακοινωθέν του ο ίδιος ο οργανισμός.
Το προσωπικού του Φυσικού Πάρκου διαπίστωσε το μέγεθος της ηφαιστειακής έκρηξης σε πτήση του πάνω από τη νήσο, όπου βρίσκεται το ηφαίστειο, και της οποίας ο μόνος πληθυσμός είναι τα άγρια ζώα, χερσαία και θαλάσσια Ιγκουάνα, πιγκουΐνοι, σπίνοι και θαλάσσιοι λύκοι.

Η έκρηξη πραγματοποιήθηκε σε απόσταση...
... 500 μ από τον κρατήρα, στην νοτιοδυτική κλιτή του ύψους 1.463 μ. ηφαιστείου και διαμόρφωσε έναν ποταμό λάβας πλάτους 200μ και μήκους 10 χλμ., ο οποίος ενδέχεται να φθάσει τα 15μ ύψος. Πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η λάβα δεν πρόκειται να πλήξει την πλησιέστερη κατοικημένη νήσο της Ισαβέλα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου