Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009

Εμπρησμοί στην Αθήνα!


Μπαράζ εμπρησμών, κυρίως σε αυτοκίνητα, σημειώθηκε τη νύχτα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Πέντε λεπτά μετά τα μεσάνυχτα άγνωστοι περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά σε ΙΧ φορτηγό εταιρείας σεκιούριτι, στη διασταύρωση Βούρβαχη και Κορυζή, στο Νέο Κόσμο.

Ακολούθησαν φωτιές στις 12.40 σε ΙΧ αυτοκίνητο στη διασταύρωση Σκιάθου και Πατησίων στα Πατήσια, το οποίο καταστράφηκε ενώ προκλήθηκαν ζημιές και σε δύο σταθμευμένα κοντά του, στις 03:05 σε ΙΧ σταθμευμένο στη διασταύρωση Χαμοστέρνας και Πειραιώς και τέλος στον Ασπρόπυργο, Κωνσταντινουπόλεως και Σπάρτης σε ένα ΙΧ, ενώ η φωτιά επεκτάθηκε και σε διπλανό του ίδιου ιδιοκτήτη.
Για τις πυρκαγιές αυτές διενεργείται προανάκριση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε συνεργασία με την Κρατική Ασφάλεια.
Στις 4.35 εκδηλώθηκε και άλλη εμπρηστική ενέργεια στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στην οδό Αγίου Νικολάου, στο Ίλιον. Άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό με γκαζάκια, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στο ATM.


Παράλληλα, διαδοχικές φωτιές σε...
... ΙΧ αυτοκίνητα ξέσπασαν και σε τέσσερις περιοχές της Θεσσαλονίκης. Οι φωτιές εκδηλώθηκαν μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα και η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνεχίστηκε για μία ώρα.
Η πρώτη φωτιά ξέσπασε σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο επί της οδού Επταπυργίου και Παπανδρέου στη Νεάπολη. 
Η δεύτερη φωτιά εκδηλώθηκε σε Ι.Χ. αυτοκίνητο επί της οδού Δραγατσανίου στην Άνω Πόλη. 
Η τρίτη φωτιά ξέσπασε σε Ι.Χ. αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο επί της οδού Περραιβού, στην Άνω Τούμπα, ενώ η τέταρτη φωτιά εκδηλώθηκε σε δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα επί της οδού Ιωάννη Πολέμη, στην περιοχή της Βούλγαρης.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αποδίδει τις φωτιές σε κακόβουλες ενέργειες, με τις αιτίες του τέταρτου περιστατικού να διερευνώνται.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου