Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Λαθρεπιβάτης στη... ρεζέρβα του πούλμαν!


Με τραγικό θάνατο «φλέρταρε» για αμέτρητες ώρες ένας 16χρονος Αφγανός, ο οποίος ταξίδεψε εκατοντάδες χιλιόμετρα κλεισμένος μέσα στο στενό χώρο της ρεζέρβας ενός πούλμαν. Το όχημα μετέφερε ομάδα μαθητών από την Ελλάδα (και συγκεκριμένα την Πάτρα) στην Ιταλία, μετά το τέλος σχολικής εκδρομής. Ο νεαρός άντρας έκανε την εμφάνισή του -προς έκπληξη όλων- όταν το πούλμαν έφτασε στον τελικό προορισμό του, την περιοχή Κιέρι στο Τορίνο.

«Πήδηξε έξω την ώρα που ξεφορτώναμε τις αποσκευές» είπε ο Λουίτζι Μενίνι, ο διευθυντής της εταιρείας μεταφορών στην οποία ανήκει το εν λόγω πούλμαν. «Αμέσως κάλεσα τις πρώτες βοήθειες και τον Ερυθρό Σταυρό». Καταπονημένος και χωρίς δυνάμεις, ο 16χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του χορηγήθηκαν ενδοφλέβια δύο μπουκάλια ορού. Το γεγονός ότι ήταν συνηθισμένος στις στερήσεις στη χώρα του αποδείχτηκε σωτήριο γι’ αυτό το ταξίδι απόγνωσης, που θα μπορούσε να στοιχίσει την ίδια του τη ζωή. Παρέμεινε μία νύχτα στο νοσοκομείο για να ανακτήσει τις δυνάμεις του και το επόμενο πρωί πήρε εξιτήριο χωρίς περαιτέρω συνέπειες, αφού ο ιταλικός νόμος δεν προβλέπει την απέλαση των λαθρομεταναστών ή την παράδοσή τους σε κάποιο κέντρο εξακρίβωσης των στοιχείων τους μέχρι την ενηλικίωσή τους».

«Οταν τον είδα, δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου», συμπλήρωσε ο Μενίνι. «Αυτός ο άνθρωπος έμεινε κρυμμένος για περισσότερες από είκοσι τέσσερις ώρες μέσα στον ασφυκτικά στενό χώρο της ρεζέρβας, που έχει ύψος μόλις 30 εκατοστά». Και δεν ήταν ο μόνος: ένας άλλος νεαρός (πιθανότητα ομοεθνής) πήδηξε έξω από άλλο πούλμαν, αφού υπήρχαν συνολικά τρία οχήματα που μετέφεραν τους Ιταλούς μαθητές από τη χώρα μας στην πατρίδα τους.    
                                                                                                                                                                                 Από:Espresso.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου