Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

H κίνηση του Πάσχα!


Με σύμμαχο τον καλό καιρό οι πολίτες εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα για τις μέρες του Πάσχα. Από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης η κίνηση σε εθνικές οδούς, λιμάνια, αεροδρόμια, σταθμούς ΚΤΕΛ και τρένων ήταν αυξημένη, ενώ ανάλογη εικόνα αναμένεται και για σήμερα Μεγάλη Παρασκευή. 
Προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, λόγω έργων.

Περισσότερα από 140.000 οχήματα εγκατέλειψαν τη Μ.Πέμπτη την Αθήνα. Από τα διόδια της Ελευσίνας πέρασαν μέχρι αργά το βράδυ 80.000 αυτοκίνητα και από τα διόδια Αφιδνών περασαν πάνω από 60.000 οχήματα.

Στα ΚΤΕΛ η πληρότητα των υπεραστικών λεωφορείων αγγίζει το 100%. Τη Μ.Πέμπτη και τη Μ.Παρασκευή τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ θα ξεπεράσουν τα 450. Σχεδόν στο 100% και η πληρότητα των τρένων του ΟΣΕ στον κεντρικό άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη και στο δίκτυο Πελοποννήσου.

Στο αεροδρόμιο της Αθήνας οι προγραμματισμένες πτήσεις αεροσκαφών (αφίξεις και αναχωρήσεις) μόνο για τη Μ.Παρασκευή υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τις 534. Από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έως και τη Δευτέρα του Πάσχα θα εκτελεστούν συνολικά 3.167 πτήσεις, εκ των οποίων 72 τσάρτερ και 22 έκτακτες. 

Με πληρότητα 100% αναχωρούν και τα πλοία από τον Πειραιά για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου