Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Το σκάνδαλο που σόκαρε την Oprah!


H Oprah Winfrey έγινε γνωστή με την τηλεοπτική της εκπομπή στην οποία παρελαύνουν διάσημοι σταρ και άνθρωποι με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ιστορίες.

Στη συνέχεια αξιοποίησε το status της έτσι ώστε να μπορέσει να βοηθήσει ανθρώπους με προβλήματα, σε όλο τον κόσμο. Έχει βοηθήσει οικονομικά ουκ ολίγους, ενώ πριν από αρκετό καιρό ίδρυσε ένα σχολείο για κορίτσια στη Νότιο Αφρική. 

Συγκεκριμένα, η 55χρονη OprahWinfrey, έδωσε το ποσό των 33 περίπου εκατομμυρίων ευρώ και ίδρυσε το «the OprahWinfreyLeadershipAcademyforGirls» τον Ιανουάριο του 2007. Μάλιστα ο ίδιος ο NelsonMandela είχε δώσει συγχαρητήρια στην παρουσιάστρια για την ευγενική δωρεά της. 


Πριν από ενάμιση χρόνο, το σχολείο αυτό συγκλονίστηκε από τις κατηγορίες ενάντια στην υπεύθυνη των κοιτώνων, ονόματι TinyMakopo, η οποία σύμφωνα με τις καταγγελίες, κακοποιούσε σωματικά, σεξουαλικά, και ψυχολογικά έξι μαθήτριες. Η δίκη της συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Το σκάνδαλο που ξέσπασε αυτές τις ημέρες, είναι η καταγγελία κάποιων μαθητριών ότι 7 συγκεκριμένες μαθήτριες προσπάθησαν να τις εξαναγκάσουν σε σεξουαλική πράξη. 

Από τη μεριά της η Oprah δήλωσε πως είναι σοκαρισμένη, και πως περνά τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής της μετά από την προσωπική κακοποίηση που είχε υποστεί η ίδια. «Έχω αναλάβει το θέμα προσωπικά και θα κάνω ό,τι μπορώ για να αποκατασταθεί η ηρεμία στο σχολείο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου