Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Παραλίγο να φυλακιστεί για ένα… πετσετάκι!


Επέστρεψε στη Μελβούρνη η 36χρονη Αυστραλή Άνις Σμόελ, η οποία κινδύνευσε να φυλακιστεί στις ταϊλανδικές φυλακές έως και 5 χρόνια, επειδή, όπως την κατηγόρησε η αστυνομία του Πουκέ, έκλεψε ένα ...πετσετάκι από μπαρ.  

Η ίδια υποστηρίζει ότι είναι αθώα και πως το πετσετάκι το έβαλαν στη τσάντα της οι φίλες της. Για να μην περάσει όμως τα υπόλοιπα πέντε χρόνια στη φυλακή, ομολόγησε την ενοχή της, καταδικάστηκε σε εξάμηνη φυλάκιση με αναστολή, πλήρωσε χρηματικό πρόστιμο 30 δολαρίων και αφέθηκε ελεύθερη να επιστρέψει στα παιδιά της. 

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που συνέλεξε το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας έπειτα από συνομιλία των εκεί αυστραλιανών προξενικών Αρχών με τις τοπικές Αρχές του Πουκέ, η Άνις, στην προσπάθειά της να αφεθεί ελεύθερη, πρώτα έβρισε, μετά προσπάθησε να το σκάσει και, τέλος, προσπάθησε να δωροδοκήσει Ταϊλανδό αστυνομικό, και όλα αυτά έχουν εξοργίσει τις τοπικές Αρχές. 

Η 36χρονη Άνις, μητέρα 4 παιδιών, έκανε διακοπές στο γνωστό τουριστικό θέρετρο της Ταϊλάνδης με την οικογένειά της και αρνείται ότι έκλεψε το πετσετάκι, λέγοντας ότι κάποιοι φίλοι της το έβαλαν στην τσάντα της για να κάνουν πλάκα. Η πλάκα, όμως, εξελίχθηκε πολύ άσχημα για την Άνις. Λίγα λεπτά αργότερα, όμως, μυστικοί αστυνομικοί την πλησίασαν και αφού έψαξαν την τσάντα της βρήκαν εκεί το πετσετάκι.

Στη συνέχεια, η Άνις οδηγήθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και στη φυλακή, όπου και παρέμεινε για τέσσερις περίπου ώρες πριν αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση. Η ίδια λέει ότι παρά το γεγονός ότι η φίλη της δήλωσε στην αστυνομία ότι αυτή έβαλε το πετσετάκι στην τσάντα της Άνις, η αστυνομία δεν αποδέχθηκε τη μαρτυρία της και την έδιωξε.  

Η ίδια η Άνις δεν αρνείται το γεγονός ότι προσπάθησε να δωροδοκήσει τον αστυνομικό, δηλώνοντας ότι το έκανε γιατί γνώριζε ότι έτσι λειτουργούν πολλοί αστυνομικοί εκεί, ενώ αρνείται κατηγορηματικά ότι έκλεψε το πετσετάκι.

1 σχόλιο: