Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Υπ. Υγείας: Η μάχη κατά της γρίπης θα κρατήσει καιρό!


«Η χώρα μας είναι θωρακισμένη» επανέλαβε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος σχετικά με το πρώτο κρούσμα της γρίπης Α που επιβεβαιώθηκε εντός συνόρων, προσθέτοντας ωστόσο ότι «αυτή η γρίπη δεν ήρθε για να περάσει, από ό,τι φαίνεται θα κρατήσει πολύ καιρό η μάχη εναντίον της»

Σημείωσε επίσης ότι «ήδη οι φαρμακευτικές εταιρείες και με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, είναι στα πρόθυρα του να παρασκευάσουν και το απαραίτητο αντιγριπικό εμβόλιο -υπολογίζουμε σε τρεις μήνες από τώρα». Κάλεσε επίσης όλους τους Έλληνες να «ακολουθούν με ευλάβεια τις οδηγίες για την ατομική και δημόσια υγιεινή, είναι προϋπόθεση για την υγειονομική μας ασφάλεια».

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι από τον Σεπτέμβριο «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», καθώς «μας διευκολύνει το γεγονός, εμάς που είμαστε στο Βόρειο Ημισφαίριο, ότι μπαίνουμε σε περίοδο καλοκαιρίας - όπως ξέρετε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι ιώσεις αυτές υποχωρούν....... - αλλά έρχεται και ο Σεπτέμβριος και το Φθινόπωρο –που αλλάζει ο καιρός».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχούμε. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει αποδείξει, για μία ακόμη φορά, ότι λειτουργεί επαρκώς και πλήρως, τώρα δε, που το ενισχύουμε ακόμη περισσότερο και με προσωπικό αλλά και με τις ίδιες του τις δομές».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου