Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Απόσυρση μη κανονικής σοκολάτας από το Jumbo!


Στη δέσμευση και ανάκληση διάθεσης από την αγορά του προϊόντος «Μίνι σοκολατάκια γάλακτος Disney Princess» προχώρησαν κλιμάκια ελέγχου της Διεύθυνσης Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή της Νομαρχίας Πειραιά.

Από το κατάστημα της εταιρείας JUMBO AEE, που βρίσκεται επί της οδού Πειραιώς 161, ελήφθη δείγμα από το προϊόν σε συσκευασία των 180 γρ. (ημ. λήξης 30/12/2009, Lot 063208), το οποίο εστάλη για εργαστηριακές αναλύσεις στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Διεύθυνσης Τροφίμων του Γενικού Χημείου του Κράτους, το προϊόν βρέθηκε θετικό ως προς την παρουσία DNA σόγιας ή προϊόντος με βάση τη σόγια, χωρίς αυτό να αναγράφεται στην ετικέτα του προϊόντος στα ελληνικά, με αποτέλεσμα να κρίνεται ως "Μη Κανονικό".

Οι υπηρεσίες της Νομαρχίας Πειραιά ενημέρωσαν το κατάστημα από όπου ελήφθη το δείγμα και δέσμευσαν 57 τεμ. του προϊόντος που βρέθηκαν σε αυτό. Ακόμη, ενημέρωσαν την οικεία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, καθώς η έδρα της προμηθεύτριας εταιρίας Chokotime είναι στον Ασπρόπυργο, προκειμένου η τελευταία να προβεί άμεσα στην απόσυρσή του απ’ όλα τα πιθανά σημεία διάθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου