Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

To GreekWorldNews προτείνει: Διακοπές στα Κανάρια Νησιά!







                     Κανάρια Νησιά (Ατλαντικός, Ισπανικό έδαφος)

Οι Κανάριες Νήσοι, (ισπανικά: islas Canarias), είναι μια συστάδα νησιών με έκταση 7,450km² και πληθυσμό 1.694.477 (απογραφή 2001), που βρίσκεται ΒΔ. της Αφρικής στον Ατλαντικό Ωκεανό και μόλις 350 περίπου μίλια έναντι και δυτικά των ακτών του Μαρόκου. Αποτελεί αυτόνομη διοικητική περιοχή της Ισπανίας και ορίζεται από τις επαρχίες Λας Πάλμας και Σάντα Κρουθ Δε Τενερίφε. Περιλαμβάνει κύρια νησιά τη Μεγάλη Κανάρια ή Γκραν Κανάρια, την Φουερτεβεντούρα, την Λανθαρότε, την Τενερίφη, την Λα Πάλμα, τη Γκομέρα, το Ιέρρο και πολλά αλλά μικρότερα.

Οι Κανάριες νήσοι βρίσκονται βόρεια του Τροπικού του Καρκίνου και έχουν χαρακτηριστικό υποτροπικό ξηρό κλίμα. Οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, με μικρές διακυμάνσεις, τις ίδιες περίπου της Βορείου Αφρικής. Το έδαφός τους είναι ηφαιστειογενές με τη μεγαλύτερη κορφή το Πίκο Ντελ Τέιντε (3.720 μ.). Δεν υφίστανται ποταμοί παρά μόνο χείμαρροι. Εδώ φύονται φοίνικες μόνο του είδους Phoenix canariensis, κακτοειδή αλλά και ευκάλυπτοι και πεύκα (Pinus canariensis). Καλλιεργούνται επίσης στα εύφορα εδάφη λαχανικά, μπανάνες, λεμόνια, κρεμμύδια, ντομάτες και πατάτες. Επίσης υφίστανται βιοτεχνίες υφασμάτων. Το αρχιπέλαγος των Καναρίων νήσων παρουσιάζει υψηλό τουριστικό ενδιαφέρον κατά τη χειμερινή περίοδο (της Ευρώπης).
Μπορείτε να κάνετε πάρα πολλά! Καταρχήν μπορείτε να μείνετε σε όποιο από τα δύο τουριστικά νησιά θέλετε, είτε είναι η Τενερίφη είτε το Γκραν Κανάρια. Τα ξενοδοχεία είναι πολύ φθηνά, επίσης και το φαγητό. Οι παραλίες είναι αμέτρητες και εξωτικές. Η Τενερίφη έχει 2 αεροδρόμια, διαλέξτε και πάρτε. Τα νησιά είναι μεγάλα, αφού η Τενερίφη είναι 80 χιλιόμετρα νησί! Τα Κανάρια επειδή είναι έδαφος της Ισπανίας, είναι κανονικά στην Ευρωπαική Ένωση, μπορείτε να ταξιδέψετε μόνο με ταυτότητα. Τα αεροπορικά εισητήρια είναι πολύ φθηνά, ξεκινούν από 200ευρώ το άτομο. Εμείς σας προτείνουμε να μείνετε στην Τενερίφη να κάνετε τα ψώνια σας και να κοιμηθείτε σε ένα πολύ καλό και φθηνό ξενοδοχείο, τα ξενοδοχεία είναι πιο φθηνά τον Ιούνιο, και μετά με βάρκα μπορείτε να πάτε στο απέναντι νησί το Γκραν Κανάρια, που έχει πιο εξωτικές παραλίες από την Τενερίφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου