Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Έπεσε αεροπλάνο της Air France, στον Ατλαντικό!



Αγνοείται από το πρωί η τύχη αεροσκάφους της Air France, που εκτελούσε την πτήση Ρίο Ντε Τζανέιρο - Παρίσι, με 216 επιβάτες και 15 μέλη πληρώματος.Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το αεροπλάνο υπολογίζεται πως βρίσκεται σε απόσταση 300 χιλιομέτρων ανατολικά των νήσων Φερνάντο ντε Νορόνια, όπως ανακοίνωσε ο Gustavo Adolfo Franco Ferreira, σμήναρχος εν αποστρατεία των βραζιλιάνικων Ενόπλων Δυνάμεων.

O Ferreira είπε ότι είναι πιθανό να βρεθούν επιζώντες στην περίπτωση που οι πιλότοι κατάφεραν να προσθαλασσώσουν με επιτυχία το αεροπλάνο, καθώς τα νερά σε αυτήν τη ζώνη δεν είναι παγωμένα, αλλά πρόσθεσε πως αυτό το σενάριο συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες, αφού το αεροπλάνο αντιμετώπιζε ηλεκτρική βλάβη.

Η Air France ανακοίνωσε πως στάλθηκε αυτόματο μήνυμα από το αεροπλάνο στις 05.14 ώρα Ελλάδας αναφέροντας "βλάβη στο ηλεκτρικό κύκλωμα" αφού πέρασε μέσα από μια καταιγίδα με ισχυρές αναταράξεις. "Το πιο πιθανό είναι ότι το αεροπλάνο κεραυνοβολήθηκε", είπε ο διευθυντής επικοινωνίας της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας.


Υπεύθυνοι της αεροπορικής εταιρίας είπαν ότι ανάμεσα στους επιβάτες βρίσκεται ένα βρέφος, επτά παιδιά, 82 γυναίκες και 126 άντρες.

Γνωστοποιήθηκε επίσης ότι η Γαλλία θα αποστείλει δύο αεροσκάφη με σκοπό την ενίσχυση των ερευνών για τον εντοπισμό του αγνοούμενου Airbus Α-330. Πρόκειται για ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος Breguet Atlantique και ένα Falcon 50 που βρίσκονταν στο Ντακάρ και θα συμμετάσχουν στις έρευνες υπό την διεύθυνση του Κέντρου διάσωσης της Σενεγάλης, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου, λοχαγός Κριστόφ Πράζουκ.

Επιπλέον, ένα πλοίο του γαλλικού ναυτικού το οποίο ταξίδευε στον κόλπο της Γουινέας πλέει προς την περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες, αλλά όπως τόνισε ο λοχαγός "βρίσκεται ήδη αρκετές ημέρες στην θάλασσα".

Σύμφωνα με δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Μεταφορών, Jean-Louis Borloo, οι περισσότεροι από τους 228 επιβαίνοντες είναι Βραζιλιάνοι, ενώ επέβαιναν τουλάχιστον 40 Γάλλοι και περισσότεροι από 20 Γερμανοί.

Την ίδια στιγμή εκπρόσωπος της γαλλικής εταιρίας ελαστικών Michelin είπε ότι στην πτήση της Air France επέβαιναν τρία στελέχη της, ο πρόεδρος του λατινοαμερικάνικου τμήματος, ο διευθυντής πληροφορικής και μία Γαλλίδα υπάλληλος της εταιρίας.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου