Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

7 νέα κρούσματα της γρίπης στην Ελλάδα!


Επτά επιπλέον κρούσματα του νέου ιού της γρίπης αναφέρθηκαν σήμερα, έως τις 08:00, από τα Εργαστήρια Αναφοράς Νοτίου Ελλάδος και Βορείου Ελλάδος, ανεβάζοντας τον αριθμό των ατόμων που έχουν νοσήσει στη χώρα μας σε 147.

Από αυτά, τα 54 έχουν ιαθεί πλήρως, ενώ οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.

Όσον αφορά στα νέα περιστατικά, το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι πρόκειται για ένα αγόρι 14 ετών Ελληνικής καταγωγής, που ήρθε από το Ηνωμένο Βασίλειο, μία γυναίκα 23 ετών Ελληνικής καταγωγής, που ήρθε από τη Γερμανία, ένα κορίτσι 4,5 ετών Ελληνικής καταγωγής, που ήρθε από τις ΗΠΑ, μία γυναίκα 18 ετών, με καταγωγή από Μεγάλη Βρετανία, που ήρθε από το Ηνωμένο Βασίλειο, δύο άντρες 33 και 24 ετών Ελληνικής καταγωγής, που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα, και έναν άντρα 23 ετών, με καταγωγή από Μεγάλη Βρετανία, που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

«Η ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Αν και η νέα γρίπη έχει λάβει χαρακτήρα πανδημίας και είναι αναμενόμενο να αυξάνονται τα κρούσματα, επισημαίνεται ότι η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου