Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009

Πυρκαγιές σε Εύβοια και ΣκόπελοΠυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 20:30 χθες βράδυ στον Πάνορμο της Σκοπέλου, όπως μετέδωσε πρώτο το News 24/7. Η φωτιά έκαψε έκταση, περίπου, 500 στρεμμάτων με πυκνά πεύκα και ευτυχώς δεν απειλήθηκαν κατοικίες. Οι προσπάθειες κατάσβεσής της συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και πλέον είναι υπό έλεγχο.

Σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός της εξασθένισης των ανέμων, η οποία απέτρεψε την πολύ μεγαλύτερη εξάπλωση του πύρινου μετώπου.

Η ώρα, κατά την οποία ξέσπασε η πυρκαγιά, δεν επέτρεψε το πέταγμα των Canadair των πυροσβεστικών δυνάμεων. Από τις πρωινές ώρες συμμετείχαν στις επιχειρήσεις τρία αεροπλάνα, ένα ελικόπτερο, καθώς και 14 οχήματα με 40 πυροσβέστες και 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα.Πυρκαγιά και στο Μαρμάρι της Εύβοιας, η οποία εκδηλώθηκε στις 2 τα ξημερώματα σε έκταση με ξερά χόρτα και πουρνάρια. Η φωτιά έφτασε μέχρι και τις αυλές σπιτιών, χωρίς ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική να προξενήσει ζημιές σε κάποιο από αυτά.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης. Επί τόπου βρίσκονται 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Μία ακόμα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα σε πευκοδάσος στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Η πυρκαγιά δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή, ενώ τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 8.40 το πρωί. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου