Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Κύπρος: Συναγερμός από τα κρούσματα νέας γρίπης σε στρατόπεδο!


Συναγερμός έχει σημάνει στα υπουργεία Άμυνας και Υγείας της Κύπρου μετά και την εμφάνιση κρουσμάτων του ιού της νέας γρίπης σε Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων.

Επτά νεοσύλλεκτοι στο ΚΕΝ Λάρνακας παρουσίασαν το τελευταίο 48ωρο συμπτώματα της νέας γρίπης Α (Η1Ν1). Άλλοι 19 νεοσύλλεκτοι που θεωρούνται ύποπτοι στον ιό εξετάζονται περαιτέρω. Όλοι οι νεοσύλλεκτοι στάλθηκαν στο σπίτι τους, ενώ μελετάται το ενδεχόμενο δημιουργίας ειδικά διαμορφωμένου χώρου στο ΚΕΝ, για να νοσηλεύονται τα υπό διερεύνηση περιστατικά, και να μην έρχονται σε επαφή με τα υπόλοιπα άτομα.

Τα προς διερεύνηση περιστατικά για ενδεχόμενη εκδήλωση της νέας γρίπης, μέχρι την πλήρη εξέτασή τους, θα σιτίζονται ξεχωριστά από τους υπόλοιπους νεοσύλλεκτους.

Όποιος νεοσύλλεκτος παρουσιάζει ψηλό πυρετό στέλνεται με αναρρωτική στο σπίτι του, χωρίς να λαμβάνονται δείγματα για εργαστηριακές εξετάσεις. Στόχος να αποτραπεί η εξάπλωση της νέας γρίπης στα στρατόπεδα.

Την εμφάνιση της νέας γρίπης στο ΚΕΝ Λάρνακας επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Άμυνας της Κύρπου μελετάται ακόμα το ενδεχόμενο και να κλείσει το ΚΕΝ Λάρνακας, σε περίπτωση που αυξηθούν τα κρούσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου