Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Νέο κύμα καύσωνα και ο καιρός του Σαββατοκύριακου.


Μία νέα θερμή εισβολή αναμένουμε να μας απασχολήσει από αύριο Παρασκευή η οποία θα ανεβάσει την θερμοκρασία τοπικά έως και τους 42-43βαθμούς κελσίου. Οι θερμές μάζες οι οποίες αναμένονται από την Αφρική σε συνδιασμό με την μικρή εξασθένιση του μελτεμιού θα μας χαρίσουν ένα καυτό Σαββατοκύριακο ενώ ανάσες δροσιάς πρέπει να περιμένουμε από την Δευτέρα (27.7).
Οι δυτικές και βόρειες περιοχές θα νιώσουν πιο έντονα αυτό το κύμα καύσωνα.

Ετσι λοιπόν για την Παρασκευή 24.7 σταδιακά θα αρχίσει η άνοδος της θερμοκρασίας με το θερμόμετρο να αγγίζει στα Δυτικά και τους 40 βαθμούς και στην Βόρεια Ελλάδα τους 38 ίσως και 39 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς ενώ στο Αιγαίο παρά την μικρή εξασθένιση οι βόρειοι άνεμοι θα φτάσουν και τα 7 Beaufort. Ο κίνδυνος πυρκαγιάς για μία ακόμα ημέρα θα είναι μεγάλος.

Το Σάββατο 25.7 παντού θα επικρατεί καλοκαιρία με την θερμοκρασία να σημειώνει και νέα άνοδο και θα φτάσει τοπικά στην Δυτική Ελλάδα τους 42 ίσως και 43 βαθμούς ενώ στη νησιωτική χώρα θα φτάσει στους 37-39 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα εξασθενίσουν λίγο ακόμα και θα φτάνουν τοπικά στο νότιο και κεντρικό Αιγαίο τα 5 Beaufort.

Την Κυριακή 26.7 ο ζεστός καιρός θα διατηρηθεί αλλά από το μεσημέρι και μετά θερμικές καταιγίδες θα σημειωθούν σε ηπειρωτικές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα Βόρεια αλλά στα Δυτικά θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με αυτά του Σαββάτου.



meteo-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου