Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009

Πυρκαγιές σε Κάρυστο – Μολάους – Εύβοια


Πυρκαγιά μαίνεται σε δύσβατο σημείο, μέσα σε φαράγγι, στην Κάρυστο. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και ένα αεροσκάφος.

Φωτιά είναι σε εξέλιξη και στους Μολάους Μονεμβασιάς, όπου καίγονται ξερά χόρτα και ελαιόδεντρα. Στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν εννιά οχήματα με 25 πυροσβέστες κι ένα ελικόπτερο.
Την ίδια ώρα, μαίνεται και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας σε δασική έκταση στο Δήμο Δυρφίων της Εύβοιας στην περιοχή Άγιος Ιωάννης. Επί τόπου βρίσκονται 10 οχήματα με 30 πυροσβέστες, ενώ επιχειρεί και ένα ελικόπτερο.

Εν τω μεταξύ, σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στη Χρυσοκελαριά Κορώνης και υπό μερικό έλεγχο βρίσκονται οι πυρκαγιές στη Μεταξάδα Μεσσηνίας, καθώς και στο Βελιμάχι Κοντοβάζαινας, όπου επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής καταβάλλουν προσπάθειες για πλήρη έλεγχο και κατάσβεση.
Για την πυρκαγιά στη Μεταξάδα Μεσσηνίας συνελήφθη ένας 41χρονος, κάτοικος της περιοχής, ο οποίος προσήχθη στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας, όπου του ασκήθηκε δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση που τελέστηκε από κακοβουλία, καθώς και για εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο ανθρώπων.

Ο 41χρονος παραπέμφθηκε στην ανακρίτρια Κυπαρισσίας, προκειμένου να απολογηθεί ή να ζητήσει προθεσμία για τα κακουργήματα που τον βαρύνουν.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου