Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Μεγάλη πυρκαγιά στα Κανάρια Νησιά!


Το καταστροφικό έργο της πύρινης λαίλαπας, που σαρώνει τα τελευταία 24ωρα τον νησί της La Palma στα Κανάρια, συνεχίζεται και μέχρι στιγμής περισσότερα από 2.500 εκτάρια δασικής έκτασης έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Στο δύσκολο έργο της καταπολέμησης της πυρκαγιάς παίρνουν μέρος περίπου 600 πυροσβέστες και πολλά πυροσβεστικά αεροπλάνα, που έχουν καταφέρει να περιορίσουν τη φωτιά στην ανατολική πλευρά του νησιού.

Αρκετές χιλιάδες κόσμου αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους κατά τις προηγούμενες ημέρες, αλλά μερικοί από αυτούς έχουν ήδη επιστρέψει.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Jose Luis Rodriguez Zapatero, επισκέφτηκε χθες τη La Palma και υποσχέθηκε βοήθεια σε όσους είδαν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους να καταστρέφονται.
Οι υψηλές θερμοκρασίες και η ξηρή καλοκαιρινή περίοδος συνέβαλαν στην αύξηση του αριθμού των πυρκαγιών στην Ισπανία φέτος σε ποσοστό 26% και στην αύξηση των καμένων δασικών εκτάσεων σε ποσοστό 98% -συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο- σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας.

Έτσι, τους πρώτους επτά μήνες του 2009 έχουν καταγραφεί 9.915 πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις στην Ισπανία και έχουν καταστραφεί συνολικά 69.186 εκτάρια δάσους, με την πυρκαγιά στη La Palma να είναι μακράν η χειρότερη της χρονιάς.

ΒΙΝΤΕΟ:




zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου