Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Lufthansa: Αποζημίωση επιβατών... αν βρέξει στις διακοπές τους!


Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa, η οποία έχει πληγεί από τη μείωση της ζήτησης λόγω της κρίσης, δεσμεύθηκε σήμερα να αποζημιώσει τους επιβάτες της που θα πετάξουν προς 36 πολύ τουριστικούς προορισμούς αν συναντήσουν κακοκαιρία στις διακοπές τους.

"Σε περίπτωση που οι βροχές χαλάσουν το όνειρο πολλών για μια ηλιόλουστη διαμονή", η Lufthansa θέλει "να φωτίσει την ατμόσφαιρα" με 20 ευρώ την ημέρα και κατ' άτομο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η γερμανική εταιρεία φρόντισε πάντως να ξεκαθαρίσει τι εννοεί όταν κάνει λόγο για "μια μέρα με βροχή". θα πρέπει το ύψος της βροχής που θα πέσει μέσα στην ημέρα να φτάσει τα 5 χιλιοστά ανά τετραγωνικό μέτρο.

Οι επιβάτες θα μπορούν να αποζημιωθούν το πολύ για 10 ημέρες βροχής, δηλαδή με 200 ευρώ ανά εισιτήριο, διευκρινίζει η Lufthansa.

Αυτή η "εγγύηση καλοκαιρίας" θα ισχύει δωρεάν για όλες τις πτήσεις της εταιρείας από την 1η Σεπτεμβρίου ως τις 31 Οκτωβρίου, με επιστροφή το αργότερο στις 8 Νοεμβρίου, με προορισμό πολλές πόλεις της νότιας Ευρώπης (Μαδρίτη, Βαρκελόνη, Λισαβόνα, Ρώμη, Βενετία), τη Μασσαλία και τη Νίκαια στη Γαλλία, καθώς και πολλές μητροπόλεις της Νότιας Αμερικής, της Αφρικής και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η προσφορά της Lufthansa ισχύει μόνο για τα εισιτήρια των οποίων η κράτηση θα έχει γίνει ως τις 18 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου