Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Δύο πυροσβέστες νεκροί στις πυρκαγιές της Καλιφόρνιας...


Δύο πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές που συνεχίζουν να μαίνονται ανεξέλεγκτες για πέμπτη ημέρα στην περιοχή βόρεια του Λος Άντζελες.

Οι πυροσβέστες, οι πρώτοι νεκροί από τη φωτιά, σκοτώθηκαν όταν το όχημα τους ανετράπη. Τέσσερις ακόμα συνάδελφοί τους έχουν τραυματιστεί, καθώς και τρεις πολίτες.

Οι φωτιές απειλούν 12.000 κτίρια, καθώς και τους αναμεταδότες τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών. Τουλάχιστον 18 σπίτια έχουν ήδη καταστραφεί, ενώ έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για 10.000 κατοικίες.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ επέστρεψε εσπευσμένα από την κηδεία του Έντουαρντ Κένεντι λόγω των πυρκαγιών, προειδοποιώντας του κατοίκους να ακολουθούν τις εντολές εκκένωσης λόγω της «πολύ επικίνδυνης» φωτιάς. Όπως ανακοίνωσε χθες, σε όλη την πολιτεία βρίσκονται σε εξέλιξη οκτώ «τεράστιες» φωτιές, ενώ έχουν ήδη καεί 222.000 στρέμματα.

Περίπου 2.000 πυροσβέστες συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών, που προκλήθηκαν από τις θερμοκρασίες-ρεκόρ στην πολιτεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου