Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

ΠΟΥ: Άμεσα η παρασκευή νέων εμβολίων κατά της γρίπης Α!


Η παρασκευή νέων εμβολίων για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης είναι στο πρόγραμμα και οι πρώτες εγκρίσεις για τα παρασκευάσματα αναμένονται να δοθούν το Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Τα πρώτα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών αναμένονται στις αρχές του επόμενου μήνα. Οι δοκιμές αυτές θα δείξουν κατά πόσο χρειάζονται μία ή δύο δόσεις για να αποκτήσουν οι άνθρωποι ανοσία στον ιό Η1Ν1.

Εξάλλου, ο ΠΟΥ διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι διαδικασίες διανομής των εμβολίων, που βρίσκονται στο στάδιο της παρασκευής, δεν θα επισπευσθούν εις βάρος της ποιότητας του παρασκευάσματος.

Μετά τους φόβους που εκφράσθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης, «πρέπει να διαβεβαιώσουμε το κοινό ότι οι διαδικασίες για την αδειοδότηση εμβολίων κατά της πανδημίας (...) είναι αυστηρές και δεν διακυβεύουν την ασφάλεια και την ποιότητα των ελέγχων», εξηγεί ο ΠΟΥ σε ανακοίνωση.

Αναφέρεται επίσης ότι «οι χρονικοί περιορισμοί σημαίνουν ότι τα κλινικά δεδομένα θα είναι αναπόφευκτα περιορισμένα όταν θα διανεμηθούν τα πρώτα εμβόλια κατά της πανδημίας».

Για τον λόγο αυτό συνιστά «σε όλες τις χώρες που θα διαθέσουν το εμβόλιο να ασκούν εντατική εποπτεία όσον αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα» του παρασκευάσματος όταν θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου