Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Παράταση της σύμβασης με ΟΑ για τις άγονες γραμμές


Την παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων με τις «Ολυμπιακές Αερογραμμές» για την εξυπηρέτηση των άγονων γραμμών, έως ότου επαναπροκηρυχθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την επιλογή αερομεταφορέων, αποφάσισε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Έως το τέλος Νοεμβρίου 2009, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, οι «Ολυμπιακές Αερογραμμές» αναλαμβάνουν τη διασφάλιση, με κάθε πρόσφορο μέτρο και μηχανισμό, της απρόσκοπτης συνέχειας των πτήσεων στο σύνολο των άγονων αεροπορικών γραμμών.

Η χρονική αυτή περίοδος θα είναι δυνατό να παραταθεί μέχρι το τέλος του 2009, ημερομηνία που αποτελεί και το απώτατο όριο λειτουργίας των «Ολυμπιακών Αερογραμμών», σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις της Ευρ. Επιτροπής.

Το υπουργείο Μεταφορών κάνει λόγο για «μεταβατική λύση» η οποία διασφαλίζει «αφενός μεν αξιόπιστες πτήσεις για το σύνολο των άγονων αεροπορικών γραμμών, αφετέρου δε τη μη επιβάρυνση του Ελληνικού Δημοσίου, αφού κατά τη μεταβατική περίοδο το Ελληνικό Δημόσιο δεν θα καταβάλει επιδότηση στις "Ολυμπιακές Αερογραμμές"».

Για την απόφαση αυτή, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ελήφθησαν υπόψη οι παρακάτω παράγοντες:

- Η συνεχής, πέραν των 50 ετών... και αδιάκοπη προϋπηρεσία της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» και των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» στις ελληνικές άγονες γραμμές.

- Το γεγονός ότι οι «Ολυμπιακές Αερογραμμές» μπορούν να αξιοποιήσουν την επιχειρησιακή προετοιμασία και το στόλο της «Olympic Air», της θυγατρικής εταιρείας που συστάθηκε για τις ανάγκες της αποκρατικοποίησης. Υπογράφοντας τη σύμβαση αποκρατικοποίησης με το Ελληνικό Δημόσιο, σύμβαση που κυρώθηκε με νόμο από τη Βουλή των Ελλήνων, η «Olympic Air» έχει αναλάβει την υποχρέωση να προετοιμαστεί επιχειρησιακά και να διαθέτει τα κατάλληλα αεροσκάφη για συμμετοχή στο διαγωνισμό για όλες τις άγονες γραμμές.

- Την πρόταση της «Olympic Air» προς τις «Ολυμπιακές Αερογραμμές» να συνδράμουν στη διασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχειας των πτήσεων στο σύνολο των άγονων αεροπορικών γραμμών, χωρίς καμία κρατική οικονομική επιδότηση για τη μεταβατική περίοδο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου