Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Η Ελληνίδα πίσω από το ''Avatar''!





Έχουν δίκιο όσοι λένε ότι πίσω από ένα μεγάλο γεγονός ή κάτι πολύ σημαντικό, κρύβεται από πίσω ένας Έλληνας!
Όσοι είδατε το ονειρικό ''Avatar'' και μαγευτήκατε από τον κόσμο των Νάβι και την μεγάλη επιτυχία που έκανε, θα πρέπει να ξέρετε ότι είχε και Ελλημική βοήθεια στη δημιουργία της ιστορίας του!
Η Ελληνικής καταγωγής εκτελεστική παραγωγός και σεναριογράφος Λέτα Καλογρίδη, είναι το ανερχόμενο αστέρι του Hollywood που κατάφερε να συνεργάζεται με τους καρυφαίους σκηνοθέτες και σεναριογράφους Όλιβερ Στόουν, Μάρτιν Σκορτσέζε, και Στίβεν Σπίλμπεργκ!

Η επιτυχία στην καριέρα της Λέτας, ήρθε το 2002 όταν γνωρίστηκε με τον διάσημο Όλιβερ Στόουν. Μαζί έγραψαν την κινηματογραφική επιτυχία ''Αλέξανδρος''. Στην συνέχεια έγραψε ένα θρίλερ το οποίο έγινε πολύ μεγάλη επιτυχία στην Ρωσία, αφού ξεπέρασε σε εισητήρια και τον ''Άρχοντα των δακτυλιδιών''! Το 2007, γράφει το σενάριο της ταινίας ''Pathfinder'', και της τηλεοπτικής σειράς του NBC ''Bionic Woman''.

H 45χρονη Λέτα, γνωρίστηκε με τον Τζέιμς Κάμερον, τον σκηνοθέτη του ''Titanic'' και του ''Avatar'' πριν 10 χρόνια. Έτσι ο Καναδός σκηνοθέτης, της αναθέτει τον ρόλο της εκτελεστικής παραγωγού, στην μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του, το ''Avatar''. Μάλιστα τον βοηθάει και στην συγγραφή του σεναρίου!
Μία νέα υπερπαραγωγή που ετοιμάζει ο Κάμερον και θα βγει το 2011, με όνομα ''Battle Angel'', και θα είναι με την βοήθεια της Ελληνίδας παραγωγού, αναμένεται να καθηλώσει και πάλι τον κόσμο, στις κινηματογραφικές αίθουσες του κόσμου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου