Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Πέφτουν χιόνια στην Βόρεια Ελλάδα!


Χαμηλές θερμοκρασίες, νεφώσεις, τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα.

Στη Θεσσαλονίκη, το θερμόμετρο δείχνει τους 6 βαθμούς και επικρατεί συννεφιά. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφονται στη Φλώρινα και την Καστοριά που ο υδράργυρος «δείχνει» τους 2 βαθμούς, ενώ στην Αλεξανδρούπολη και στην Καβάλα τους 7, στις Σέρρες 5 και στη Δράμα 4 βαθμούς.

Χιόνι πέφτει από το πρωί στα ορεινά των νομών Μαγνησίας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Φλώρινας, Καστοριάς. Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς Φλώρινας - Καστοριάς, στις θέσεις Βίγλα και Βίτσι, και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Καστοριάς, προς Ιωάννινα, μέσω Νεστορίου, στην ε. ο. Βόλου - Ζαγοράς από το 20ο έως το 35ο χλμ., όπου συνεργεία της ΔΕΣΕ πραγματοποιούν αποχιονισμό.

Με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία επίσης στην ε. ο. Τρικάλων - Άρτας από το 35ο έως το 75ο χλμ. (Ελάτη - Γέφυρα Αλεξίου) και στην επαρχιακή οδό Μπίλης - Μεσοχώρας ( 22ο - 55ο χλμ). ενώ συνεχίζεται η χιονόπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου