Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2010

Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι αγρότες και αυτή την εβδομάδα!Αμετακίνητοι αποφάσισαν να παραμείνουν στα μπλόκα οι αγρότες μετά τη συνάντηση που είχαν στον Προμαχώνα.

Συγκεκριμένα, 20 από τα συνολικά 23 μπλόκα αποφάσισαν να προσχωρήσουν σε άμεση κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, κλείνοντας μάλιστα και τους παραδρόμους, καθώς δεν υπήρξε καμία ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ανανέωσαν το ραντεβού τους στον δρόμο οι αγρότες στην Αλαμάνα της Φθιώτιδας, στο Κάστρο της Βοιωτίας, την Ελάτεια και τις Λιβανάτες, παρά το γεγονός ότι συζήτησαν με την υπουργό Ανάπτυξης, χωρίς ωστόσο να πάρουν θετική απάντηση σε βασικά του αιτήματα όπως η μείωση απόδοσης του Φ.Π.Α. και τα καύσιμα.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών ανακοίνωσαν ότι θα εισηγηθούν την απόφασή τους στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο, που θα συνέλθει σήμερα Κυριακή και θα λάβει την τελική απόφαση. Οι αγρότες διαπίστωσαν ότι τα θεσμικά και οικονομικά τους θέματα δεν έχουν ξεκαθαριστεί εντελώς.


Κλειστός παραμένει από την Παρασκευή το πρωί ο μεθοριακός σταθμός του Προμαχώνα από το μπλόκο των αγροτών. Ελεύθερη είναι η διέλευση για τα ΙΧ οχήματα και τα λεοφωρεία, παρότι χθες το απόγευμα, για λίγες ώρες, δεν επιτρεπόταν η είσοδός τους από και προς τον μεθοριακό σταθμό.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αδεσμεύτων Αγροτών Νιγρίτας, Στέργιο Λίτο, οι αγρότες δεν θα αποχωρήσουν από τα μπλόκα αν δεν ικανοποιηθούν και τα εννέα αιτήματά τους, που ανακοίνωσαν μετά τη χθεσινή τους συνάντηση με εκπροσώπους από 20 αγροτικά μπλόκα ανά την Ελλάδα.

Κλειστή παραμένει η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, ενώ ανοιχτή είναι αυτή την ώρα, η παλιά εθνική οδός Σερρών-Καβάλας.

Κλειστή θα είναι από τις δώδεκα ως τη μία το μεσημέρι και η εθνική οδός Σερρών-Θεσσαλονίκης στον κόμβο Στρυμονικού. Μετά θα παραμείνει ανοιχτή για όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Έκλεισε και το τελωνείο Ορμενίου στον Έβρο. Κλειστή είναι και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Αθηνών, σε δύο σημεία, στη Νίκαια Λάρισας και στις Μικροθήβες.

Tα τρακτέρ παραμένουν σταθμευμένα, επίσης, σε διασταυρώσεις εθνικών και επαρχιακών δρόμων και στα υπόλοιπα τελωνεία, στα βόρεια σύνορα της χώρας, χωρίς όμως να διακόπτουν έως στιγμής την κυκλοφορία των οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου