Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Ινδία: Νεκροί 15 στρατιώτες από χιονοστιβάδα



Τουλάχιστον 15 Ινδοί στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν μία χιονοστιβάδα καταπλάκωσε ένα κέντρο εκπαίδευσης κοντά στα διαφιλονικούμενα σύνορα της χώρας με το Πακιστάν.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στη περιοχή Κιλανμάργκ, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Γκουλμάργκ, πόλο έλξης χιλιάδων ντόπιων και επισκεπτών κάθε χειμώνα.


Όπως ανέφεραν αξιωματούχοι ελάχιστες είναι οι πιθανότητες να έχουν παγιδευθεί τουρίστες κάτω από τα χιόνια. Το στρατόπεδο βρίσκεται στο βορειοδυτικό Κασμίρ, σε ύψος 2.730 μέτρων.

Στρατιωτικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι διασώθηκαν 70 στρατιώτες, αλλά μπορεί να είναι ακόμη παγιδευμένοι μερικοί. Σε κρίσιμη κατάσταση είναι 17 στρατιώτες, ανακοινώθηκε από την αστυνομία.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε ένα τοπικό νοσοκομείο και τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν προσπάθειες για την ανεύρεση επιζώντων εν μέσω έντονης χιονόπτωσης.


Από την μετεωρολογική υπηρεσία έγινε γνωστό ότι η χιονόπτωση θα συνεχιστεί για τις επόμενες δύο ημέρες. «Υπάρχει έντονη χιονόπτωση και ομίχλη και αυτό αποτελεί εμπόδιο στις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων», ανέφερε ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου