Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ - ΠΑΜΕ σήμερα!



Αποκαθίστεται σταδιακά η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας, με τη λήξη των απεργιακών συγκεντρώσεων της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ. Ανοιξαν όλοι οι δρόμοι.

Κλειστοί ήταν το πρωί όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος και γύρω από την Ομόνοια, καθώς από τις 10.00 χιλιάδες απεργοί βγήκαν στους δρόμους, διεκδικώντας να ικανοποιηθούν θεσμικά και οικονομικά τους αιτήματα.

Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα στην Αγίου Κωνσταντίνου μεταξύ απεργών και δυνάμεων των ΜΑΤ, όταν οδηγός απορριμματοφόρου επιχείρησε να σπάσει των αστυνομικό κλοιό. Ακολούθησε μικρής έκτασης συμπλοκή, ωστόσο η ένταση δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ παίρνουν μέρος εργαζόμενοι σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Εφορίες και Ταμεία και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ «κλειστός» παραμένει πρακτικά ο ελληνικός εναέριος χώρος, καθώς στην απεργία συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα τη ματαίωση όλων των σημερινών πτήσεων.

Αλλαγές και στα δρομολόγια του ΟΣΕ καθώς οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει τρεις τρίωρες στάσεις εργασίας.

Στην απεργία που έχει κηρύξει το ΠΑΜΕ συμμετέχουν Ομοσπονδίες και Σωματεία της επιρροής του, από τον ιδιωτικό τομέα. Η απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσε ολοκληρώθηκε με πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου