Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Πρόβλεψη Βαρώτσου για σεισμό στην Εύβοια;


Μεγάλο σεισμό στην Ανατολική Στερεά και Εύβοια μέχρι το καλοκαίρι του 2010 «δείχνουν» τα νέα μαγνητικά και ηλεκτρικά σήματα που εντόπισε ο Παναγιώτης Βαρώτσος και η ομάδα ΒΑΝ.H Ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας στο επίκεντρο σεισμού!

Η νέα μελέτη του Π. Βαρώτσου αναρτήθηκε στις 18 Απριλίου 2009 στην βάση δεδομένων Statistical Mechanics του έγκριτου αμερικανικού πανεπιστημίου Cornell. Σύμφωνα με την μελέτη αυτή η ομάδα ΒΑΝ κατέγραψε τα επίμαχα σήματα στις 28 Μαρτίου 2009 στον σταθμό της Κερατέας. Η περιοχή την οποία εξετάζει ως ύποπτη εντοπίζεται μεταξύ της Αιγιαλείας και της Εύβοιας.

Τι λέει ο Βαρώτσος στην δημοσίευση:

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε την δημοσίευση στην ιστοσελίδα του Κορνέλ που μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Το απόσπασμα για τα πρόσφατα σήματα της Κερατέας έχει ως εξής:

Πρωτότυπο: «The same holds for a non-dichotomous signal recorded on March 28, 2009 at Keratea station located close to Athens (Fig.8).To approach the occurrence time of the impending event,the procedure developed in Ref.32 has been employed for the seismicity within the area N 38.8-37.7, E 24.1-22.6.»

Μετάφραση: «Το ίδιο ισχύει για το μη-διχοτομημένο σήμα που καταγράφηκε στις 28 Μαρτίου 2009 στον σταθμό της Κερατέας κοντά στην Αθήνα. Για να εκτιμήσουμε τον χρόνο εμφάνισης του επικείμενου γεγονότος, χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος που περιγράφεται στην αναφορά 32 για την σεισμικότητα στην περιοχή με συντεταγμένες N 38.8-37.7, E 24.1-22.6 (σ.σ. ανατολική Στερεά και Εύβοια).»

Εμείς απλά να θυμήσουμε οτι το πρόγραμμα ΒΑΝ και η πρόγνωση σεισμών βρίσκεται σε ερευνητικό στάδιο και τα αποτελέσματα δεν πρέπει να προκαλούν πανικό. Αξίζει όμως να τα γνωρίζουμε καθώς στο παρελθόν αρκετά σήματα ΒΑΝ έχουν επαληθευθεί.


http://www.halkida.tv/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου