Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Νέα βομβιστική επίθεση σε τρένο στη Ρωσία


Η έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης σε υπηρεσιακό τρένο που εκτελούσε τη διαδρομή Μπρονεβάια-Λίγκοβο στην Αγία Πετρούπολη, με αποτέλεσμα το τραυματισμό του μηχανοδηγού.

Οι τοπικές αρχές θεωρούν ότι πρόκειται για το αποτέλεσμα βομβιστικής επίθεσης. "Η εκτίμησή μας είναι ότι πρόκειται για επίθεση. Δεν υπάρχει άλλη πιθανότερη εκδοχή", αναφέρεται σε ανακοίνωση της επιτροπής της εισαγγελίας που ερευνά το περιστατικό, καθώς η έκρηξη ήταν ισχύος 200-400 γραμμαρίων TNT.

Οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις ασφαλείας, καθώς και ισχυρές αστυνομικές έσπευσαν αμέσως στην περιοχή, ενώ εκπαιδευμένος σκύλος εντόπισε πιθανώς τη θέση του βομβιστή , σε απόσταση δεκάδων μέτρων από τη σιδηροδρομική γραμμή.

Μέχρι στιγμής, τα δρομολόγια της γραμμής με προορισμό τη Λευκορωσία έχουν διακοπεί.Η έκρηξη σημειώθηκε δύο μήνες μετά την βομβιστική επίθεση που προκάλεσε τον εκτροχιασμό πολλών βαγονιών του Nevski Express στη διαδρομή Μόσχα-Αγία Πετρούπολη, με αποτέλεσμα τον θάνατο 30 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 130.
Την ευθύνη για την τοποθέτηση βόμβας ανέλαβε τότε ακροδεξιά εθνικιστική οργάνωση, αλλά αυτοί που βρίσκονται πίσω από την επίθεση εκτιμάται ότι είναι Τσετσένοι αντάρτες ή στοιχεία της Μαφίας.



http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου