Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και κρύο



Tοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα προβλέπει για σήμερα Τρίτη η ΕΜΥ. Βορειοδυτικοί άνεμοι 7 και τοπικά μέχρι 8 μποφόρ στα πελάγη. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρη βροχή τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς κελσιου.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 5 βαθμούς κελσιου.


Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι στην ανατολική Μακεδονία και πρόσκαιρα κατά τόπους στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 4 έως 5 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την 'Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές όπου ενδέχεται να...

... σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στην 'Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές όπου μέχρι τις πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα καταιγίδας. Χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βελτίωση το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς κελσιου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 που το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς κελσιου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς κελσιου.

Για αύριο Τετάρτη στην Εύβοια, τα Νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο και σποραδικές καταιγίδες στα νότια. Από το μεσημέρι βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μόνο στο Ιόνιο θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά 7 με 8 μποφόρ με Σταδιακή εξασθένηση. Σε χαμηλά επίπεδα η θερμοκρασία. Παγετός στα ηπειρωτικά, τοπικά στα βόρεια ισχυρός
.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου