Σάββατο, 31 Ιουλίου 2010

Σε εξέλιξη διαβουλεύσεις για αναστολή της απεργίας


Σε εξέλιξη βρίσκετε από τις απογευματινές ώρες έντονο παρασκήνιο σε μία προσπάθεια να λήξη η απεργία των οδηγών φορτηγών και βυτιοφόρων.

Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να αρθεί η διαδικασία της επίταξης και της πολιτικής επιστράτευσης, αν οι απεργοί αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους και δεσμευτούν ότι εφόσον επανέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου δεν θα προχωρήσουν ξανά σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ο υπουργός έσπευσε πάντως να ξεκαθαρίσει ότι ο διάλογος θα αφορά τις προτάσεις του υπουργείου για θέματα που αφορούν τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά ζητήματα των μεταφορέων, καθώς και την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο. Διεμήνυσε επίσης ότι... θέμα παράτασης του χρόνου προσαρμογής, που σύμφωνα με το νομοσχέδιο είναι η τριετία, δεν τίθεται στο τραπέζι του διαλόγου.

Ο υπουργός ΥΜΔ επανέλαβε ότι παραμένει θιασώτης του εξαντλητικού διαλόγου, επέρριψε ευθύνες στους συνδικαλιστές απεργούς για την αποχώρηση από το διάλογο, μίλησε για ακρότητες από την πλευρά των απεργών, ορισμένους από τους οποίους αποκάλεσε οπαδούς της παρανομίας, καθώς αρνήθηκαν να παραλάβουν τα φύλλα πορείας και προέβησαν σε προπηλακισμούς συναδέλφων τους.

Το έντονο παρασκήνιο συνεχίζεται και στην πλευρά των απεργών, καθώς τόσο ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Τζωρτζάτος, όσο και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Βυτιοφορέων, εμφανίστηκαν σήμερα σημαντικά πιο διαλλακτικοί, λέγοντας ότι μετά τις θετικές αυτές εξελίξεις που προέκυψαν από τις δηλώσεις του υπουργού, είναι έτοιμοι να προτείνουν την αναστολή της απεργίας.

Παρά το γεγονός ότι τα πράγματα είναι ακόμη ρευστά, εκτιμάται ότι ίσως εντός και των επομένων ωρών να υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του κλάδου, αλλά τηλεδιάσκεψη, τις προσεχείς ώρες σήμερα, των προέδρων των εννέα Ομοσπονδιών της Ένωσης, ώστε να εξεταστούν τα νέα δεδομένα και να ληφθούν αποφάσεις.

Σε ότι αφορά τώρα την τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα, η εικόνα σήμερα ήταν πολύ καλύτερη, καθώς από το πρωί πάνω από 200 ιδιωτικά και επιταγμένα βυτιοφόρα, φόρτωσαν καύσιμα από τα διυλιστήρια της Ελευσίνας και στο λεκανοπέδιο Αττικής ικανοποιητικός αριθμός πρατηρίων διαθέτει καύσιμα και μάλιστα χωρίς να παρατηρούνται οι μεγάλες ουρές των προηγουμένων ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου