Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Σε πτώση ο τουρισμός


Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται μέχρι στιγμής οι κρατήσεις για φέτος στα ξενοδοχεία, σε σχέση με πέρυσι, δήλωσε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης.

Ωστόσο, ο κ. Μαρκόπουλος επεσήμανε ότι αυτό δεν προδικάζει τίποτα, προσθέτοντας ότι χρειάζεται δουλειά και συνεχής προσπάθεια μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου.

Παράλληλα, κάλεσε τις ελληνικές τουριστικές επιχειρησεις να ενισχύσουν τον εγχώριο τουρισμό και τους ξενοδόχους να προσφέρουν φθηνά τουριστικά πακέτα στους Έλληνες.

Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία εταιριών διαχείρισης αποκομιδής των απορριμμάτων από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, μέτρο που αφορά στις περιοχές εκείνες που οι δήμαρχοι εμφανίζονται απρόθυμοι να μαζέψουν τα σκουπίδια, μετά τη μείωση του τέλους παρεπιδημούντων για τις ξενοδοχειακές επιχειρησεις.

Την ίδια ώρα, σε μελέτη της η Eurobank εκτιμά ότι η τουριστική κίνηση στη χώρα μας το 2009, πιθανότατα και το 2010, θα σημειώσει τη μεγαλύτερη ίσως πτώση των τελευταίων 30 ετών.

Όπως επισημαίνεται, βασικές τουριστικές αγορές για τη χώρα μας, όπως αυτές της Βρετανίας και της Γερμανίας, αναμένεται να περιορίσουν φέτος τα ταξίδια τους, λόγω της οικονομικής ύφεσης απο την οποία πλήττονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου