Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Έκρηξη βόμβας στο Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης


Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 11 τραυματίστηκαν το πρωί της Δευτέρας σε έκρηξη βόμβας στη σιιτική συνοικία Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης, ανακοίνωσαν η αστυνομία και ιατρικές πηγές. Ο βομβιστικός μηχανισμός εξερράγη κατά τη διέλευση μικρού επιβατικού λεωφορείου, διευκρίνισε η ίδια πηγή. 

Στην περιοχή δεν υπήρχε πολύς κόσμος τη στιγμή της επίθεσης, καθώς πολλοί Ιρακινοί σιίτες έχουν ταξιδέψει στην ιερή πόλη Κερμπάλα. Εκατομμύρια σιίτες γιορτάζουν σήμερα στην πόλη αυτή 110 χλμ. νοτίως της Βαγδάτης, την ημέρα του Αρμπάιν, την 40η ημέρα μετά τη σιιτική γιορτή Ασούρα, στη μνήμη του τραγικού τέλους το έτος 680 του Χουσέιν, εγγονού του προφήτη Μωάμεθ και γιου του ιμάμη Αλι. 

Την Κυριακή ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 19 τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας κοντά σε αγορά, επίσης στο Σαντρ Σίτι. Στο νότιο Ιράκ ένας Aμερικανός στρατιώτης της πολυεθνούς δύναμης σκοτώθηκε σε έκρηξη βόμβας, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός χωρίς να αναφέρει το σημείο της επίθεσης.  

Σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε στοιχεία της ιστοσελίδας icasualties.org, ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ μετά την εισβολή στη χώρα το Μάρτιο του 2003 ανέρχεται σε 4.245.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου