Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον αστυνομικό

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία, σε βάρος του αστυνομικού, που λίγο πριν από τις 12 χθες το μεσημέρι πυροβόλησε και τραυμάτισε ιδιωτικό φρουρό της κατοικίας του Αμερικανού πρέσβη, στην πλατεία Μαβίλη, άσκησε η Εισαγγελέας Ελένη Ράϊκου, στην οποία οδηγήθηκε το πρωί.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε ανατέθηκε στην 16η τακτική ανακρίτρια με την εντολή για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στον κατηγορούμενο.

Ο αστυνομικός ζήτησε και έλαβε από την Ανακρίτρια προθεσμία για να απολογηθεί αύριο.

Πάντως, το ότι ο αρχιφύλακας ακόμα βρίσκεται σε κατάσταση σύγχυσης διαπιστώνεται και από το γεγονός ότι ρωτούσε την Ανακρίτρια για να μάθει πότε θα επιστρέψει στη δουλειά του.

Όσον αφορά στην ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, τον αρχιφύλακα επισκέφτηκε στη ΓΑΔΑ ψυχίατρος ο οποίος διαπίστωσε ότι ο δράστης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Την ίδια ώρα ο ιδιωτικός φρουρός που τραυματίστηκε από τα πυρά του αστυνομικού στον λαιμό, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της βολίδας που έγινε χθες.

Από την πλευρά του ο συνήγορος του αστυνομικού δήλωσε ότι η οικογένεια του ζητεί συγγνώμη από τον παθόντα αλλά και την οικογένεια του ενώ τόνισε ότι πριν από λίγες ήμερες είχε εξεταστεί από ψυχίατρο μετά την επιμονή των γονιών του.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του Γιώργο Παναγόπουλο τόνισε πως μέχρι στιγμής ο εντολέας του δεν έχει δώσει πειστική εξήγηση για την αιτία που χρησιμοποίησε το όπλο. "Μας είπε ότι με τις επιθέσεις που γίνονται τελευταία φοβήθηκε, όταν είδε τον άνθρωπο να έρχεται οπλισμένος"

Όπως μάλιστα είπε ο κ. Παναγόπουλος, νομίζει, χωρίς να είναι απολύτως βέβαιος, ότι του είχαν χορηγηθεί και κάποια χάπια.

Στο θέμα του ελέγχου της ψυχικής υγείας των αστυνομικών και αν οι ένστολοι που οπλοφορούν περνάνε από ψυχολογικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστώνεται η καταλληλότητά τους, αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ε. Αντώναρος ο οποίος τόνισε πως αυτό είναι θέμα που αφορά στη λειτουργία της Αστυνομίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου