Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Δυνατότητα download στο Youtube


Η επιλογή για download στο Youtube είχε παρατηρηθεί εδώ και λίγο καιρό. Αν και τα βίντεο με αυτή την επιλογή ήταν σχετικά λίγα στην αρχή, με τον καιρό άρχισαν να αυξάνονται. Πριν λίγες μέρες, η εταιρία έκανε και σχετική ανακοίνωση, στην οποία επιβεβαίωνε οτι προσπαθούν να δώσουν στους χρήστες την δυνατότητα να κατεβάσουν τα βίντεο και για offline χρήση.

Συγκεκριμένα ανέφερε οτι προσπαθούσαν καιρό για να βρούνε ένα εύκολο τρόπο για τους χρήστες να μοιράζονται και να βλέπουν τα βίντεο. Έτσι συνεργαστήκαν με διάφορους ανθρώπους που ήθελαν να δουν τα βίντεο τους να γίνονται πιο διάσημα και να διαδίδονται και εκτός του site του Youtube. Αυτό είναι εφικτό με τις άδειες Creative Common. Οι συγκεκριμένες άδειες επιτρέπουν στον χρήστη να κατεβάσει υλικό υπό προυποθέσεις, όπως το να χρησιμοποιηθεί το υλικό για μη διαφημιστικούς σκοπούς, ή να γίνεται αναφορά στον ιδιοκτήτη του βίντεο.

Παράλληλα το Youtube σύντομα θα επιτρέπει στον χρήστη να επιλέξει αν θέλει το βίντεο του να είναι διαθέσιμο για download, είτε δωρεάν, είτε με ένα μικρό αντίτιμο το οποίο θα πληρώνεται μέσω του Google Checkout.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου