Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Έρευνες για τρομοκρατική επίθεση στην Ολλανδία


Ένας από τους επτά συλληφθέντες στο Άμστερνταμ- των οποίων οι ηλικίες είναι από 19 ως 64- συνδέεται με έναν από τους δράστες των πολύνεκρων επιθέσεων του 2004 στη Μαδρίτη, είπε σε συνέντευξη Τύπου ο δημόσιος κατήγορος, Χέρμαν Μπολχάαρ, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες. 
 
Η αστυνομία έλαβε το βράδυ της Τετάρτης ένα τηλεφώνημα από άγνωστο, ο οποίος είπε ότι τρεις άνδρες σχεδιάζουν να τοποθετήσουν εκρηκτικά σε πολυκαταστήματα του νοτιοανατολικού Αμστερνταμ, όπου βρίσκονται πολλά καταστήματα λιανικής πώλησης, ένας κινηματογράφος, το γήπεδο της ποδοσφαιρικής ομάδας Άγιαξ καθώς και συνοικίες, όπου κατοικούν μετανάστες. 
 
Οι επτά ύποπτοι συνελήφθησαν την Πέμπτη με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν να ανατινάξουν πολλά κτίρια σε προάστιο του Άμστερνταμ, μεταξύ των οποίων ένα κατάστημα επίπλων και έναν συναυλιακό χώρο, ανακοίνωσαν οι αρχές. 
 
Σύμφωνα με τις αρχές, οι συλληφθέντες- έξι άνδρες και μία γυναίκα- ήταν ολλανδοί πολίτες μαροκινής καταγωγής. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν όλες στο Άμστερνταμ, αλλά έγιναν και έφοδοι σε σπίτια στις Βρυξέλλες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου